Μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού

8762

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν την πλατεία Αριστοτέλους – Ήταν μια «ζωντανή» δημοσκόπηση.

Δεκάδες χιλιάδες πολιτών διαμαρτύρονται στην Θεσσαλονίκη για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου και των πηγών νερού που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή σε ένα συλλαλητήριο που έχει να δει η πλατεία από την εποχή των συγκεντρώσεων υπεράσπισης της Μακεδονίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους γέμισε ασφυκτικά και αυτό είναι μια ζωντανή «δημοσκόπηση». Όταν χιλιάδες πολιτών συγκεντρώνονται και διαμαρτύρονται  για ένα θέμα που δεν αφορά άμεσα την τσέπη τους, αλλά τη γενική κυβερνητική πολιτική και ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τότε, ναι, έρχεται «καυτό» αποτέλεσμα στις εκλογές.

Και ειδικά στις αγροτικές περιοχές, το θέμα «καίει» τους ανθρώπους που βλέπουν ότι έρχεται νέο κτύπημα στον πρωτογενή παραγωγικό τομέα: Γεωργία και κτηνοτροφία θα είναι τα μεγάλα θύματα και η περαιτέρω απαξίωσή τους (20% έχει υποχωρήσει η παραγωγή επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) θα οδηγήσουν στην καταστροφή τους.

Η συγκέντρωση είχε θέμα «Υπερασπίσου το Νερό», την διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Στην εντυπωσιακή και αθρόα προσέλευση των πολιτών,  έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «Είναι εντυπωσιακό: Ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν. Πρέπει να αποτρέψουμε να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό».

Στην εκδήλωση υπήρξε και στήριξη από τον Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, όπου μέλη του έδωσαν συναυλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας