Μεγάλη αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων για διχοτόμηση της Ουκρανίας!

1028
δυνάμεων για διχοτόμηση της Ουκρανίας!

Επιβεβαιώνεται η αλλαγή ρωσικής στρατηγικής στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα περίχωρα του Κιέβου έλαβαν διαταγή και έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν.

Η πληροφορία επιβεβαιώνεται τόσο από την ρωσική στρατιωτική Διοίκηση όσο και από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ήδη σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) απομακρύνονται από το Κίεβο. Εντοπίστηκαν πολλά τεθωρακισμένα BMD που έφεραν την σημαία των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων να αποχωρούν από τα ουκρανικά σύνορα με κατεύθυνση την Λευκορωσία.

Από εκεί φορτώνονται σε σιδηροδρομικά βαγόνια και αποχωρούν από τις λευκορωσικές πόλεις Rechitsa και Gomel.

Οι ρωσικές δυνάμεις όμως που μάχονται στο Ανατολικό Μέτωπο(Ντονμπάς) ενισχύονται δραματικά καθώς συνδράμουν τόσο αυτές που αποχωρούν από το Κίεβο και αναδιατάσσονται όσο και από νέες ενισχύσεις VDV που καταφθάνουν.

Έχουν εντοπιστεί ήδη αφίξεις ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων στον άξονα Belgorod-Xάρκοβο-Ντονμπάς.

Αποσύρονται από το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις

Δύο Αμερικανοί Αξιωματούχοι ανέφεραν πως “η Ρωσία έχει ξεκινήσει να αποσύρει δυνάμεις που βρίσκονταν γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο” χαρακτηρίζοντας αυτό που συμβαίνει ως “μεγάλη αλλαγή στρατηγικής”.

Πρόσθεσαν επίσης ότι:

“Οι ΗΠΑ παρατηρούν μετακινήσεις δυνάμεων που αφορούν την αποχώρηση Τακτικών Ταγμάτων Μάχης (BTG). 

Κατά την αμερικανική άποψη, δεν πρόκειται  για μια βραχυπρόθεσμη προσαρμογή με σκοπό ανασυγκρότηση, αλλά για μια πιο μακροπρόθεσμη κίνηση καθώς η Ρωσία δεν μπορεί να προχωρήσει στον Βορρά και να καταλάβει το Κίεβο”.

Ουκρανικές πηγές σημείωναν χτες πως έχει εντοπιστεί “προσθήκη στρατιωτικών δυνάμεων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα”

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σ.Σοιγκού, επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι αποφάσισαν να «μειώσουν δραστικά τις εχθροπραξίες» στις κατευθύνσεις του Κιέβου και του Τσερνιχίφ.

Δείτε βίντεο

 

Αλλαγή στρατηγικής: Στόχος ο οριστικός διαμελισμός της Ουκρανίας

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στο Κίεβο και την ουκρανική ηγεσία αλλά σημαίνει πως η Ρωσία κατευθύνεται προς την οριστική διχοτόμηση/διαμελισμό της Ουκρανίας.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο κάποια 24ωρα πριν, για “την προετοιμασία προσθήκης επιπλέον ρωσικών δυνάμεων. Οι σχετικές στρατιωτικές κινήσεις εντοπίστηκαν στην περιοχή του Belgorod και ο σκοπός είναι η ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό Μέτωπο”.

Συνοπτικά ο Β.Πούτιν είχε δύο επιλογές: Είτε θα προχωρούσε σε μερική ή ακόμη και πλήρη επιστράτευση προκειμένου να τελείωνε άμεσα την υπόθεση Ουκρανία, είτε θα προχωρούσε σε αναδιάταξη δυνάμεων προκειμένου να τελειώνει πρώτα με την Ανατολική πλευρά της χώρας πριν προχωρήσει σε Οδησσό.

Επέλεξε το δεύτερο χωρίς όμως να αποκλειστεί τίποτα αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση στο ουκρανικό έδαφος πχ με εισαγωγή πολωνικών δυνάμεων στην δυτική Ουκρανία.

Δείτε την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

 

 

Ξεκινά η μάχη ύπαρξης της Ουκρανίας

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν ρωσικές πηγές οι οποίες αναφέρουν πως “τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει η μεγάλη και κύρια μάχη για την ύπαρξη της Ουκρανίας.

Στόχος και Νο1 προτεραιότητα πλέον είναι η καταστροφή των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Ντονμπάς και αριθμούνται κάπου στους 60-70.000.

Προς το παρόν λαμβάνει χώρα μια αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση του Ντονμπάς.

Μια ισχυρή δύναμη κρούσης δημιουργείται στο Χάρκοβο, Η ομάδα αυτή θα επιχειρήσει ταυτόχρονα με τον ρωσικό Στρατό και τις δυνάμεις των Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ στο Ντονμπάς.

Υπάρχει αναδιάταξη ρωσικών δυνάμεων σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Οι δυνάμεις αυτές συγκεντρώνονται στην πόλη Ιζιουμ.

Για το λόγο αυτό δεν συγκεντρώνονται μόνο ρωσικές δυνάμεις από Κίεβο και Sumy αλλά και από Χερσώνα και Νικολάεφ. Γι’ αυτό παρατηρούμε πως σε αυτές τις περιοχές οι ρωσικές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει από επιθετικές σε αμυντικές.

Ταυτόχρονα συγκεντρώνονται δυνάμεις από την Νότια κατεύθυνση στην Ζαπορίζιε.

Είναι πλέον γεγονός πως η επίθεση στην Οδησσό έχει ακυρωθεί”.

Δείτε βίντεο

Πηγή: Warnews – Βασίλης Καπούλας 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας