Μαζικό ρωσικό κτύπημα στο Mykolaiv-Χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις

828

Συνεχή τα ρωσικά χτυπήματα στην γραμμή της μεθορίου

Σε πολλαπλά χτυπήματα με πυροβολικό και πυραύλους προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις σε όλα τα μέτωπα της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, ενώ πραγματοποίησαν και προελάσεις προς Siversk, Bakhmut, Slovyansk καίριας στρατηγικής σημασίας περιοχές στο Donetsk.

Επίσης, χτύπησαν την πόλη του Kharkiv χωρίς σημαντική αλλαγή στον έλεγχο του εδάφους.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν μια περιορισμένη χερσαία επίθεση στην περιφέρεια Kherson και συνέχισαν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις κατά μήκος των κατεχόμενων γραμμών.

Η πόλη Mykolaiv στη νότια Ουκρανία έγινε στόχος μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών και ειδικότερα εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρομαχικών τα ξημερώματα της Κυριακής (31/7/2022), πιθανώς «των σφοδρότερων» από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο, ο οποίος άφησε δύο νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Το Mykolaiv υπέστη μαζικούς βομβαρδισμούς σήμερα. Πιθανώς τους σφοδρότερους μέχρι στιγμής» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Oleksandr Sienkevyc, σημειώνοντας ότι «ισχυρές εκρήξεις» ακούστηκαν δύο φορές κατά τη νύχτα από Σάββατο προς Κυριακή.

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Vitaliy Kim, ανέφερε δύο θανάτους, ένα ζευγάρι αμάχων, σε αυτά τα πλήγματα.

Άλλοι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές του Kharkiv (ανατολικά) και του Sumi (βορειοανατολικά).

Ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές σε «μια σειρά εκρήξεων» στο Kharkiv ανακοίνωσε ο δήμαρχος της δεύτερης ουκρανικής πόλης.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν στην περιοχή Sumi η οποία έγινε στόχος «περισσότερων από 50 βομβαρδισμών» τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας