Μακελειό-Μια ντουζίνα νεκροί Γάλλοι-Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις από Κασπία-Λευκορωσία-Καταστράφηκαν 3ουκρανικές Ταξιαρχίες

1257
Μακελειό-Μια ντουζίνα νεκροί Γάλλοι

Σε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον κέντρων εκπαίδευσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησαν οι ρωσικές Ένοπλες δυνάμεις. Οι Ρώσοι αναφέρουν το τέλος τριών εφεδρικών ουκρανικών Ταξιαρχιών και 720 νεκρούς μόνο από τις πυραυλικές επιθέσεις.

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν με πυραύλους κρουζ Kalibr από την Κασπία, με στρατηγικά βομβαρδιστικά καθώς και μέσω Λευκορωσίας με πυραύλους Iskander-M.

Μόνο στο Ζιτομίρ έπεσαν 24 ρωσικοί πύραυλοι!

“Έχουν σκοτωθεί μια ντουζίνα Γάλλοι στην Ουκρανία”

Η γαλλική τηλεόραση δημοσίευσε συνέντευξη με Γάλλο μισθοφόρο από την «Λεγεώνα των Ξένων» που πολεμά στην Ουκρανία. Ο Γάλλος μισθοφόρος αποκάλυψε πως έχουν σκοτωθεί μια ντουζίνα Γάλλοι στρατιώτες κατά την διάρκεια των μαχών.

Το WarNews247 είχε επισημάνει εδώ και καιρό τις τρομαχτικές απώλειες που έχει υποστεί η Λεγεώνα των Ξένων στις μάχες στο Ντονμπάς.

Ο 27χρονος στρατιωτικός Karel από τη Βρετάνη πολεμούσε από την αρχή της σύγκρουσης.

Είπε ότι την 1η Ιουνίου, ένας άλλος Γάλλος, ο Wilfried Blériot, σκοτώθηκε στην Ουκρανία και συνολικά μια ντουζίνα Γάλλοι έχουν πεθάνει στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος πρεσβευτής στην Ουκρανία δεν επιβεβαίωσε αυτούς τους αριθμούς στους δημοσιογράφους, αλλά είναι γνωστό ότι αυτή η απώλεια δεν ήταν η  μοναδική.

“Ακόμη ένας Γάλλος σκοτώθηκε την 1η Ιουνίου, ο Wilfried Blériot, αλλά σύμφωνα με τον Karel είναι μόνο ένας ανάμεσα σε μια ντουζίνα Γάλλων που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

Δεν γνωρίζουμε αν όλοι αυτοί ήταν μέρος  της Λεγεώνας των Ξένων, ήρθαμε σε επαφή με τον Γάλλο πρέσβη στην Ουκρανία Etienne de Poncins o oποίος δεν επιβεβαιώνει ακόμη αυτούς τους αριθμούς” αναφέρει η δημοσιογράφος.

Ολόκληρη η συνέντευξη

“Θα συναντήσουμε στο Χάρκοβο την δημοσιογράφο Claire Cambier.  Πήρες αποκλειστική συνέντευξη με ένα Γάλλο στρατιώτη που μάχεται με την Λεγεώνα των Ξένων από την έναρξη του πολέμου” αναφέρει ο Γάλλος δημοσιογράφος και τονίζει:

Ο Karel εξηγεί ότι είναι αφοσιωμένος στην υπεράσπιση της Ευρώπης, αλλά και από αγάπη για την Ουκρανία όπου ζει αρκετά χρόνια. Έχει ένα όνειρο: μια μέρα να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στην Ουκρανία.

“Ζούμε την καθημερινή ζωή ενός στρατιώτη… Κοιτάμε για drones γιατί είναι παντού, αποφεύγουμε να μένουμε έξω για να μην έρθει κανένας πύραυλος, αποφεύγουμε τη χρήση κινητών.

Δεν φοβάμαι την θανατική ποινή. Προτιμώ να φάω μια σφαίρα. Ανακτήσαμε αιχμαλώτους και είδαμε βασανισμούς, είδαμε βίντεο. Ακόμη και οι πιο δυνατοί άντρες δεν μπορούν να αντισταθούν.

Δύο στην ομάδα μου είναι Γάλλοι, υπάρχουν πολλοί Λετονοί, Εσθονοί, μερικοί Γιαπωνέζοι

Εκτοξεύσεις Iskander και Kalibr από Λευκορωσία και Κασπία

Τις τελευταίες 48 ώρες οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων κρουζ Kalibr και Iskander.

Πύραυλοι κρουζ Kalibr έπληξαν την περιοχή Cherkasy και την σιδηροδρομική γέφυρα του Δνείπερου η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της περιοχής Alexander Skichko. «Έχουμε δύο αφίξεις πυραύλων κοντά στο περιφερειακό κέντρο. Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες. Υποδομές κατεστραμμένες.

Η κυκλοφορία μέσω της γέφυρας έχει κλείσει. Ο σιδηρόδρομος ανακοίνωσε «προσωρινή ακύρωση» των δρομολογίων των τρένων. Η κυκλοφορία μέσω του φράγματος προς το χωριό Blagodatnoye είναι αποκλεισμένη και προς τις δύο κατευθύνσεις” τόνισαν οι αρχές του Cherkassy.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση στο Cherkassy έγινε με πυραύλους κρουζ Kalibr από την Κασπία Θάλασσα. Νωρίτερα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις  έπληξαν το αμυντικό εργοστάσιο Artem στο Κίεβο χτυπώντας το με τέσσερις πυραύλους.

Ένας από τους κύριους στόχους ήταν το Χάρκοβο το οποίο δέχτηκε ποσότητα πυραύλων Iskander τόσο από το Belgorod όσο και από την Λευκορωσία.

Τουλάχιστον δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την συνοικία Mazyr, της περιοχής Gomel της Λευκορωσίας.

Νοκ αουτ τρεις Ταξιαρχίες 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τη στρατηγική εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Στρατηγικά βομβαρδιστικά και πολεμικά πλοία του Ρωσικού Ναυτικού εξαπέλυσαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας.

Πύραυλοι αέρος-εδάφους έπληξαν επιτυχώς:

  • το 169ο εκπαιδευτικό κέντρο των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Desna στην περιοχή Chernihiv,
  • το 199ο κέντρο εκπαίδευσης των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανία κοντά στο χωριό Teterevka στην περιοχή Zhytomyr κτυπήθηκε με 24 πυραύλους.
  • καθώς και το 184ο κέντρο  εκπαίδευσης της Εθνικής Ακαδημίας χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Starichi στην περιοχή Lviv.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, η 65η, η 66η μηχανοκίνητη ταξιαρχία πεζικού και η 46η ταξιαρχία από τη στρατηγική εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση σε αυτές τις εγκαταστάσεις, έχασαν εντελώς τη μαχητική τους ικανότητα.

Αυτές οι μονάδες έπρεπε να σπεύσουν στην πρώτη γραμμή του πυρός. Πλέον οι Ουκρανοί δεν μπορούν να μεταφέρουν αρκετές δυνάμεις στο μέτωπο για να αντιμετωπίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, πυροβολικό, στρατός και αεροπορία έπληξε 286 θέσεις συγκέντρωσης προσωπικού και εξοπλισμού, 64 θέσεις ουκρανικών όλμων και πυροβολικού, 2 θέσεις διοίκησης κοντά στο Visunsk και το Barmashovo στην περιοχή Mykolaiv, 4 αποθήκες πυρομαχικών κοντά στο Verkhnekamenka και το Lysichansk.

Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 720 Ουκρανοί στρατιώτες ενώ καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και 16 ειδικά οχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας