Μ.Τσαβούσογλου: “Στην Ευρώπη θα παγώσετε-Ο Θεός να σας βοηθήσει”!

955

«Εμείς δεν θα πάθουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία»

Με καυστικές δηλώσεις ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου είπε πως «Στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) θα παγώσετε ενώ εμείς στην Τουρκία θα έχουμε θέρμανση» και συμπλήρωσε εμφατικά  «Ο Θεός να σας βοηθήσει»!

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τσαβούσογλου.

Επιμένοντας στον ίδιο ειρωνικό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας «αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους».

«Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 βαθμούς Κελσίου, κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Όπως είπε μάλιστα, η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του φυσικού αερίου «κι αυτό συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» αναφερόμενος στην στάση της χώρας του απέναντι στη Ρωσία καθώς η Άγκυρα δεν επέβαλε κυρώσεις στην Μόσχα για την επέμβαση στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την Τουρκία «ελπίδα όλου του κόσμου στο σημείο που έχουμε φτάσει».

«Ακόμα και οι πιο πλούσιες χώρες στρέφονται στην Τουρκία. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούμε πολύ καλά τη γεωπολιτική μας θέση και προς όφελος όλων. Σήμερα υπάρχουν λίγες χώρες που κάνουν ειλικρινείς προσπάθειες για να επιλύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Ειλικρινείς προσπάθειες. Υπάρχει κάποια χώρα ή κάποιος παράγοντας που μπορεί να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι εμείς στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας;

Υπάρχει άλλη χώρα που μπορεί να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο πλευρές;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας