Μ.Τσαβούσογλου για απόφαση δικαστηρίου Λιβύης για υδρογονάνθρακες: «Δεν αποτελεί οριστική ετυμηγορία»

446

Την απόφαση δικαστηρίου της Λιβύης να αναστείλει τη «συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων», που έχουν υπογράψει η Τουρκία και η κυβέρνηση του Ντμπέιμπα, σχολίασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στη Τουάντα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως επικοινώνησε άμεσα με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε ότι οι δύο πλευρές υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη στις 3 Οκτωβρίου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Το κείμενο που υπογράψαμε, είναι ένα μνημόνιο κατανόησης, ένα μνημόνιο συνεννόησης. Ακριβώς όπως τα μνημόνια κατανόησης που υπέγραψε η Λιβύη με άλλες χώρες και δεν χρειάζεται να περάσει από το κοινοβούλιο της χώρας».

«Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση. Πρόκειται για μια απόφαση, όχι για μια οριστική ετυμηγορία. Οι κυβερνώντες ανέφεραν πως αυτοί βρίσκονταν πίσω από τη συμφωνία, την οποιά θεωρούν εξαιρετικά σημαντική γι’ αυτούς ως κυβέρνηση και για το κράτος της Λιβύης. Μας είπαν πως θα παρακολουθούν στενά της εξελίξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας