Λουγκάνσκ-10 χρόνια μετά την εξέγερση των ρωσώφωνων-Πλήρης ρωσικός έλεγχος της βιομηχανικής-περιοχής

813

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Μπιλοχορίβκα στην επαρχία του Λουγκάνσκ.

Με αυτή την εξέλιξη, ολοκληρώνεται επιτυχώς η προσπάθεια για έλεγχο της ευρύτερης περιοχής του Λουγκάνσκ, μία σύγκρουση που ξεκίνησε το 2014, κατόπιν του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας από την Ουκρανία.

Η επίσημη ανακοίνωση έκανε λόγο για επιτυχία των μονάδων της ομάδας «Νότος» που κατόρθωσαν να σταθεροποιήσουν τις θέσεις τους στον οικισμό.

Παράλληλα, η ουκρανική πλευρά ανέφερε πυραυλική επίθεση αντιποίνων σε ρωσική στρατιωτική βάση στην πόλη Γιουβιλέινε, προάστιο του Λουγκάνσκ.

Το ιστορικό του Λουγκάνσκ ως πεδίο μάχης για μία δεκαετία

Αυτή η σύγκρουση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης διαμάχης στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησε το 2014 με την εξέγερση των ρωσόφωνων πληθυσμών στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Η περιοχή, η οποία αποτελείται κατά 95% από ρωσόφωνους, ήταν το θέατρο έντονων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της Ουκρανίας και των αυτονομιστικών δυνάμεων.

Από τότε, η Ρωσία έχει καταλάβει και ελέγχει σημαντικά τμήματα της περιοχής, ενώ οι εντάσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται .

Η Μπιλοχορίβκα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία του Λουγκάνσκ, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της επιτυχίας των ρωσικών δυνάμεων να ελέγξουν περιοχές-κλειδιά στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των πολυάριθμων επιθέσεων και της σταθερής προώθησης των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας