Λίμνη Κουρνά: Η λίμνη καθρέφτης που μαγεύει στα Χανιά Κρήτης

1053
Η λίμνη καθρέφτης που μαγεύει

H μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Στα ανατολικά του νομού Χανίων λοιπόν και δίπλα στη θάλασσα θα βρει κανείς αυτό το φυσικό σώμα γλυκού νερού που περιβάλλεται από λοφίσκους, αλλά και τα επιβλητικά Λευκά Όρη.

Η λίμνη Κουρνά έχει το χαρακτηριστικό να «μαζεύει» το καλοκαίρι, μεταμορφώνοντας τις όχθες της σε παραλίες με λευκή άμμο! Όταν και μετατρέπεται δηλαδή σε δημοφιλή προορισμό για τα μπάνια του λαού.

Τον χειμώνα το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό, αφού ακόμα και τα νερά της αλλάζουν χρώμα. Και αλλάζουν χρώμα όχι απλώς ανάλογα με την εποχή, αλλά και με την ώρα της μέρας που θα τη δεις.

Μέλος του δικτύου Natura 2000, η λίμνη τροφοδοτείται από δύο υπόγειες πηγές και φιλοξενεί σπάνια αποδημητικά πουλιά, αλλά και πλήθος ψαριών, χελιών και παπιών, αποτελώντας σημαντικό υδροβιότοπο της χώρας μας.

Μικρή είναι η λίμνη, κάνα χιλιόμετρο μήκος και άλλο τόσο πλάτος, και σχετικά ρηχή. Και παραμένει ιδανική για περιπάτους και πινκίκ, αλλά και μπάνιο όταν το επιτρέπει ο καιρός.

Ή θαλάσσια σπορ, καθώς η περιοχή αξιοποιείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με οργανωμένες παραλίες, ταβέρνες, καφετέριες και δραστηριότητες αναψυχής.

Τον χειμώνα παραλίες δεν θα βρεις, καθώς το νερό σκαρφαλώνει ως και τα σκαλοπάτια που κατηφορίζουν από τον δρόμο. Τα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη, τα εργαστήρια κεραμικής και οι ταβέρνες δουλεύουν όμως όλο τον χρόνο, αρκεί φυσικά να το επιτρέπουν οι συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας