ΕΕ: Λεφτά για την Ουκρανία υπάρχουν!-“Πέρασαν” τα 50δισ στις “τσέπες” Ζελένσκι

1492

Λεφτά για μισθούς, αγρότες, ανάπτυξη δεν υπάρχουν στην ΕΕ, παρά μόνο για τους ολιγάρχες της Ουκρανίας, εξοπλισμούς, θηριώδη ολιγοπώλια, τράπεζες και κυρίως “πράσινα” άλογα!

Κ.Μ

Λεφτά για την Ουκρανία υπάρχουν

H EE αντικαθιστά όπως φαίνεται τις ΗΠΑ στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας καθώς μετά τον εκβιασμό στην Ουγγαρία, για καταστροφή της οικονομίας της, οι 27 ηγέτες «συμφώνησαν» να δοθεί στον Β.Ζελένσκι η βοήθεια των 50 δισ. ευρώ!

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η δήλωση του Σαρλ Μισέλ, ότι η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε στηρίξει την Ουκρανίας!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε πως «και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Αυτό εξασφαλίζει σταθερή, μακροπρόθεσμη και προβλέψιμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και ευθύνη για τη στήριξη της Ουκρανίας- γνωρίζουμε τι διακυβεύεται».

Βέβαια, μεγάλο μέρος της βοήθειας θα πάει για πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων της Ουκρανίας και ένα εξίσου μεγάλο μέρος της θα καταλήξει στις «τσέπες» των γνωστών επιτήδειων.

Η δικαιολογία είναι ότι θα «πέσει» η Ευρώπη αν «πέσει» η Ουκρανία.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσουν «καλά» στις Βρυξέλλες αν οι ρωσικές στρατιές «πατήσουν» το καθεστώς του Κιέβου και να επιβάλουν συνθήκες με καλύτερους όρους.

Βέβαια, όλα αυτά είναι μέχρι με τον επόμενο Νοέμβριο-Ιανουάριο, αν θα κερδίσει ο Ν.Τραμπ ή οποιοσδήποτε άλλος εκ των Ρεπουμπλικανών.

Οι Financial Times επικαλούμενοι έγγραφο της ΕΕ, αποκάλυψα πριν τρεις μέρες πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε να προκαλέσει οικονομική καταστροφή στην Ουγγαρία εάν διατηρούσε το βέτο της για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας με 50 δισ. ευρώ από τις «τσέπες» των Ευρωπαίων φορολογουμένων κατά την σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την 1η Φεβρουαρίου 2024.

50 δισεκατομμύρια € τα οποία θα λείψουν από τους εξαντλημένους προϋπολογισμούς των ευρωπαϊκών κρατών, τα οποία με τη σειρά τους θα φροντίσουν να τα αναπληρώσω από τα εισοδήματα των Ευρωπαίων πολιτών.
Εισοδήματα, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλη καθίζηση από τον υπερπληθωρισμό των τελευταίων δύο ετών και από την καταστροφή της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας