Κρατικά ΜΜΕ Κίνας: «Η Λιθουανία θα μετανιώσει για τον αποκλεισμό Καλίνιγκραντ»

915
Η Λιθουανία θα μετανιώσει για τον αποκλεισμό

Ενεργό ρόλο στην κρίση με την Λιθουανία παίρνει από μόνη της η Κίνα, με τα ελεγχόμενα από το Πεκίνο ΜΜΕ να διακηρύσσουν ότι «Η Λιθουανία θα μετανιώσει για την απόφασή της να διακόψει τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων προς τον ρωσικό θύλακα»!

«Αυτή τη στιγμή, τα αντίμετρα κατά της Λιθουανίας συζητούνται ήδη νστη Ρωσία. Μπορεί να επηρεάσουν το σύστημα μεταφορών στη Βαλτική Θάλασσα», αναφέρουν οι πλέον ελεγχόμενες από την κινεζική κυβέρνηση εφημερίδες,

«Η Λιθουανία είναι έτοιμη, είναι πιόνι στο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων και να είναι η εμπροσθοφυλακή του αντι-ρωσικού πολέμου, θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα

Προφανώς, αυτή τη φορά η Ρωσία δεν θα ανεχθεί πλέον τις επιθέσεις μιας μικρής χώρας και αναπόφευκτα θα λάβει αντίμετρα. Μία από τις πιθανές επιλογές μπορεί να είναι η απόφαση να ακυρωθεί η αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας.

Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι το γεγονός ότι η αναγνώριση της κυριαρχίας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας παραβίαζε το Σύνταγμα της ΕΣΣΔ και η Ρωσία είχε το δικαίωμα να μην διεκδικήσει την ανεξαρτησία της πρώην Λιθουανικής ΣΣΔ.

Αυτό το αντίμετρο πιθανότατα θα κάνει τη Λιθουανία να μετανιώσει εντελώς για όσα έχουν κάνει», αναφέρουν οι συντάκτες των κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

Εάν τα σύνορα της Λιθουανίας δεν αναγνωριστούν από τη Μόσχα, τότε η Ρωσία μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει χερσαία διαδρομή προς το Καλίνινγκραντ μέσω της Λιθουανίας (Διάδρομο Suwalki).

Σύμφωνα με Κινέζους δημοσιογράφους, οι δυτικές χώρες έχουν προσβάλει θανάσιμα τη Ρωσία και θα υπερασπιστεί τη στρατηγική της ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας