Κόλαση−“Ρωσικά drones έπληξαν Ρουμανία” καταγγέλλει Κίεβο–Σμήνη Geran-2 σφυροκοπούν στόχους στον Δούναβη

2681

Για δεύτερη ημέρα στη σειρά, η Ρωσία βομβάρδιζε ανηλεώς επί τρεις ώρες ουκρανικούς στόχους στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας με το Κίεβο να ισχυρίζεται ότι ρωσικά drones καμικάζι Geran-2 (Shahed-136) έπληξαν ρουμανικό έδαφος, δλδ ΝΑΤΟϊκό!

Συνολικά σε 48 ώρες, πάνω από 55 drones καμικάζι (σύμφωνα με ουκρανικά στοιχεία) επιχείρησαν στον Δούναβη και την Οδησσό.

Η ουκρανική πλευρά αναφέρει ότι drones εντοπίστηκαν να κινούνται πάνω από το έδαφος της περιοχής Kiliya κατά μήκος των ουκρανο-ρουμανικών συνόρων όταν ξαφνικά έχασαν την πορεία τους και έπληξαν ρουμανικό έδαφος.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε αργότερα επίσημα ότι ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ρουμανικό έδαφος τη νύχτα!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο, αναφερόμενος στα «στοιχεία» της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας, δήλωσε ότι εκείνο το βράδυ «Ρωσικά drones έπεσαν και εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας».

Μάλιστα παραθέτουν μια φωτογραφία, λέγοντας πρόκειται για «εκρήξεις στη δεξιά, ρουμανική, όχθη του Δούναβη».

“Καλούμε τη ρουμανική πλευρά και άλλους εταίρους από χώρες του ΝΑΤΟ να ενισχύσουν την ουκρανική αεράμυνα, ώστε τα εναέρια σύνορα των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να παραμείνουν προστατευμένα” πρόσθεσε ο Νικολένκο.

Διαψεύδει η Ρουμανία

Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του διέψευσε τη δήλωση του Κιέβου για το χτύπημα ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ρουμανικό έδαφος.

Η Ρουμανία επεσήμανε ότι τα όπλα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν δημιουργούν «άμεσες στρατιωτικές απειλές για την εθνική επικράτεια ή τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας».

“Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες πως το βράδυ της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου, ρωσικά drones φέρεται να έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Οι αρμόδιες δομές του Υπουργείου Άμυνας παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση που προέκυψε από επιθέσεις ρωσικών drones που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ κατά των υποδομών του λιμανιού του Ρένι” πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας επιβεβαιώνοντας απόλυτα το WarNews247 για την ολονύχτια επιφυλακή.

Για δεύτερη ημέρα Geran-2 σφυροκοπούν τα λιμάνια στον Δούναβη

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, drones καμικάζι Geran-2 σφυροκοπούν τα ουκρανικά λιμάνια Reni και Izmail.

Η επίθεση εναντίον ουκρανικών στόχων στην περιοχή διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε «την πλειονότητα (23 από τα 32) των μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ρωσικών στρατευμάτων που επιτέθηκαν σε στόχους στο Ρένι και στο Ιζμαήλ»και προσθέτει ότι «υπήρξαν χτυπήματα και στην περιοχή του Δούναβη».

«Σε δύο εδαφικές κοινότητες υπέστησαν ζημιές σε κτίρια, αποθήκες, εξοπλισμό αγροτικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων. Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες», αναφέρει η επιχειρησιακή διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «Νότος».

Σαρωτικές επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους

Στις 3 Σεπτεμβρίου και τη νύχτα της 4ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεροπορία έπληξε πολλούς στόχους της στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ρένι και στο Ιζμαήλ, στην περιοχή της Οδησσού. Στις επιθέσεις συμμετείχαν drones «Geran-2».

Τα drones των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν τους τερματικούς σταθμούς καυσίμων της ουκρανικής πλευράς.

Ορισμένα χτυπήματα επιβεβαιώθηκαν από τους Ουκρανούς. Επίσης, ζημιές υπέστησε η λιμενική υποδομή της Οδησσού.

Droneς καμικάζι έπληξαν επίσης μια ναυπηγική επιχείρηση στην περιοχή της Οδησσού όπου συναρμολογούνταν μη επανδρωμένα σκάφη από κιτ που προμηθεύονταν από τη Δύση. 

Δείτε βίντεο από την χτεσινή επίθεση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας