Κομπασμοί Μακρόν της ξεπεσμένης Γαλλίας-«Αναχαιτίσαμε ιρανικούς πυραύλους πάνω από Ιορδανία»

674

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε σήμερα Δευτέρα (15/4) πως η Γαλλία προχώρησε σε αναχαιτίσεις ιρανικών πυραύλων και drone πάνω από την Ιορδανία, που είχαν στόχο το Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Παράλληλαμ πρόσθεσε ότι θέλει «να γίνουν τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί η ανάφλεξη» στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε μία αεροπορική βάση στην Ιορδανία. Ο ιορδανικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από αυτά τα πυρά. Απογειώσαμε τρία αεροπλάνα και αναχαιτίσαμε αυτό που έπρεπε να αναχαιτίσουμε», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στα δίκτυα BFMTV-RMC.

Με την απόφαση να χτυπήσει το Ισραήλ από το έδαφός του, το Ιράν προκάλεσε «βαθιά ρήξη», εκτίμησε ακόμη.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε την ανάφλεξη και άρα να προσπαθήσουμε να πείσουμε το Ισραήλ πως δεν πρέπει να απαντήσει κλιμακώνοντας, αλλά μάλλον να απομονώσει το Ιράν, να καταφέρει να πείσει τις χώρες της περιοχής πως το Ιράν αποτελεί κίνδυνο, να αυξήσει τις κυρώσεις, να εντείνει την πίεση στις πυρηνικές δραστηριότητες και στη συνέχεια να ξαναβρεί τον δρόμο της ειρήνης στην περιοχή», είπε.

Η Γαλλία μιλάει σε όλες τις χώρες της περιοχής. Προσπαθούμε να είμαστε μια μεσολαβητική δύναμη», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος που θα ξαναμιλήσει στη διάρκεια της ημέρας με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Όμως είναι «οι Αμερικανοί που έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν προκειμένου να συγκρατήσουν το Ιράν», παραδέχθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας