ΚΚΕ-“Ιμπεριαλιστικός από ΗΠΑ και Ρωσία ο Ουκρανικός πόλεμος-Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών”!!!

1787

Κατά απαράδεκτο τρόπο το ΚΚΕ εξομοιώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με μια στρεβλή τροτσκιστική άποψη τη Ρωσία που προασπίζει τους ρωσόφωνους και την ασφάλεια της, με τις ΗΠΑ που επιχειρούν την Νατοϊκή περικύκλωση και τον έλεγχο της Μόσχας για να αναστήσουν τα κοσμοκρατορικά σχέδια τους. Στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ καταδικάζει τη δήθεν «ιμπεριαλιστική» εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εξομοιώνει με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στον Ουκρανικό πόλεμο. Με δυο λόγια « τι ΗΠΑ, τι Ρωσία», ιμπεριαλιστικό πόλεμο κάνει η Μόσχα ιμπεριαλιστικό και οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Ανάλυση για κλάματα, εκτός τόπου και χρόνου και με πλήρη άγνοια του διακυβεύματος, ιδιαίτερα για μικρότερες χώρες, υποτελείς και προτεκτοράτα των Δυτικών κέντρων, όπως η πατρίδα μας.

Μόνο ως μνημείο υποκρισίας και απόλυτης στρέβλωσης γεγονότων και καταστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η ομιλία που πραγματοποίησε το ΚΚΕ διά του μέλους του Π.Γ της ΚΕ και Υπεύθυνου Διεθνών σχέσεων του Κόμματος Γ. Μαρίνος, στην πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Κ.Κ. Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη.

Βεβαίως οι θέσεις που εξέφρασε ο Γ. Μαρίνος για τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι καινούριες και κινούνται στο πλαίσιο των γνωστών βαθύτατα λαθεμένων “μεταφυσικών” θέσεων του ΚΚΕ. Η ”διαφορά” είναι ΄τοι αυτές οι πάγιες θέσεις του ΚΚΕ εκφράστηκαν από τον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου o “Ναζίμ Χικμέτ” στην Πόλη με ένα ιδιαίτερα ωμό και απροκάλυπτο τρόπο.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε κυνικά και ανιστόρητα κατά την ομιλία του στην Πόλη ότι οι “ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας” προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αγνοώντας ότι ήταν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ που ξεκίνησαν ένα οιωνεί μεταψυχροπολεμικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος άρχισε με τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και ειδικά της Σερβίας, συνεχίστηκε με την Νατοϊκή περικύκλωση της Ρωσίας και πήγε να ολοκληρωθεί με την σφαγή, το απαρτχάιντ και το διωγμό των Ρώσων πολιτών από την Ουκρανία και την ετοιμότητα ένταξης της τελευταίας στο ΝΑΤΟ και της εγκατάστασης στα σύνορα της Ρωσίας αμερικάνικων πυρηνικών πυραύλων.

Ακόμα χειρότερα ο Γ. Μαρίνος, αφού αποδίδει τον πόλεμο στην Ουκρανία ισότιμα στους “ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς” ΗΠΑ και Ρωσίας, καταλήγει κυνικά σε μια θέση που εκ των πραγμάτων ωφελεί τον επιτιθέμενο, τον αδικούντα και αυτόν που επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό του την Ρωσία και να επαναφέρει τα κοσμοκρατορικά του όνειρα, όπως με ένα τρόπο τα καταφέρε με την κατάρρευση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης. Και αυτή η κυνική θέση, που καταλήγει ο Γ. Μαρίνος, είναι ότι “Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστικός και από τις δύο πλευρές και εμείς δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών”!!!

Με δυο λόγια: “Τι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τι Ρωσία”-“Όποιος και να νικήσει, όποιος και να χάσει, το ίδιο μας κάνει, καμιά διαφορά για τους λαούς για την χώρα μας, για τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις”.

Ακόμα χειρότερα, αν και συγκεκαλυμένα δια της σιωπής, είναι τα όσα παρέλειψε να πει ο Γ. Μαρίνος για τα καυτά ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Διότι ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά θέματα, λες και μιλούσε ένας τρίτος παράγοντας για τις σχέσεις δύο χωρών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ο Γ. Μαρίνος παράκαμψε το πλέον ουσιώδες: Ποιος απειλεί ποιον στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο, την οποία, παρ’ ότι υπό τουρκική κατοχή στο 40%, ξέχασε εντελώς! Όπως παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, στη “Γαλάζια Πατρίδα”, στο “Τουρκολυβικό μνημόνιο”, στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας κλπ και κυρίως στο τουρκικό Casus belli.

Γιατί αυτές οι παραλείψεις;

Μήπως το πνεύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν θα έπρεπε να διαταραχθεί με ενοχλητικές για την Τουρκία τοποθετήσεις;

Ή μήπως “ολίγη” διγλωσία και “ολίγες” αποσιωπήσεις στην πραγματικότητα “το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα”, υποβοηθούν την ανάπτυξη διμερών κομματικών σχέσεων, έστω και αν βασίζονται σε ουσιώδη “ψευδή” και την “αμοιβαία υποκρισία”;

Στη συνέχεια παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του Γ. Μαρίνου στην συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη:

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη (ΦΩΤΟ)

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας