Κίνα-Έχει περικυκλώσει την Ταϊβάν με αφορμή αεροναυτική άσκηση της

617

Η Ταϊβάν έχει κινητοποιήσει τις εναέριες, ναυτικές και χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις της καθώς οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας με την επωνυμία ‘Joint Sword-2024A’ που πραγματοποιούνται γύρω από το νησί εισέρχονται στη δεύτερη ημέρα τους.

Στις 23 Μαΐου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν (MND) δήλωσε ότι μόνο ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) εμφανίστηκε στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ), με το αεροσκάφος να πετούσε πάνω από το κανάλι Bashi μεταξύ 0727 και 1029 ώρα τοπική ώρα. Το UAV πλησίασε σε απόσταση 45 μιλίων από το ακρωτήριο Eluanbi στη νότια ακτή της Ταϊβάν προτού επιχειρήσει πάνω από τη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Ένα μεταγενέστερο δελτίο του MND το βράδυ της 23ης Μαΐου αποκάλυψε ότι ο PLA είχε αρχίσει να επιχειρεί πολλά μαχητικά αεροσκάφη γύρω από την Ταϊβάν. Σύμφωνα με το MND, 49 αεροσκάφη PLA όλων των τύπων, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Sukhoi Su-30, του μαχητικού πολλαπλών ρόλων Shenyang J-16 και του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Shaanxi KJ-500 (AEW&C), εντοπίστηκαν από τα ραντάρ και αεροσκάφη της Ταϊβάν. από τις 07:20 τοπική ώρα.

«Από αυτό, 35 αεροσκάφη διέσχισαν τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν και εισήλθαν στο βόρειο, κεντρικό και νοτιοδυτικό τμήμα του ADIZ της Ταϊβάν ενώ εκτελούσαν το «Joint Sword-2024A», ανέφερε το MND.

Στο μεταξύ η Κίνα με διάφορα βίντεο εμφανίζει από τώρα πως πρόκειται να πραγματοποιήσει την εισβολή της στην Ταιβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας