Κερδισμένοι Λεπέν και Μελανσόν από τις διαδηλώσεις για συνταξιοδοτικό-Νέα δημοσκόπηση

822

Στο 26% η δημοτικότητα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν είναι ο βασικός κερδισμένος της κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο «Εθνικός Συναγερμός» -το κόμμα της Μαρίν Λεπέν- θα εξασφάλιζε το 26% αν γίνονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Journal de Dimanche. Στις βουλευτικές εκλογές του 2022 το ακροδεξιό κόμμα είχε πάρει το 21% των ψήφων.

Στο 26% θα βρισκόταν και η αριστερή παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν, αν προσέρχονταν σήμερα οι Γάλλοι στις κάλπες, από το 25% που πήρε στις εκλογές του 2022, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Άπατος ο Μακρόν

Σε ό,τι αφορά στο συνασπισμό των κομμάτων που στηρίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν, από το 27% που πήρε στις περσινές βουλευτικές εκλογές, τώρα θα έπεφτε στο 22%. Τέλος, το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών θα υποχωρούσε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 10%. 

Η ένταση στη Γαλλία μεταφέρθηκε το Σάββατον στην περιοχή Σεν Σολίν, όπου έγιναν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με συνέπεια σοβαρούς τραυματισμούς.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε αγροτική περιοχή όπου κατασκευάζονται δεξαμενές συλλογής νερού, για την άρδευση καλλιεργειών.

Νέες διαμαρτυρίες

Οικολογικές και αριστερές οργανώσεις- που αντιτίθενται σε αυτές τις κατασκευές- πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι διοργανωτές μιλούν για περίπου 30.000 συγκεντρωμένους και η αστυνομία για 6.000. Η κινητοποίηση είχε απαγορευτεί και περίπου 3.000 αστυνομικοί επενέβησαν για να τη διαλύσουν, με συνέπεια να ακολουθήσουν συγκρούσεις και τραυματισμοί εκατοντάδων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές.

Κάποιοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και η ζωή τουλάχιστον ενός βρίσκεται σε κίνδυνο, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας