«Καταιγίδα» Iskander-M-Kαταστράφηκε το ουκρανικό Αρχηγείο στο Χάρκοβο-αποθήκες-αεροδρόμια–Νεκροί δεκάδες Αξιωματικοί

1165

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M καταστρέφοντας αρκετούς oυκρανικούς στόχους υψηλής στρατηγικής αξίας.

Πριν λίγες ημέρες, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αύξηση του αριθμού των συστημάτων Iskander σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών του Κιέβου, οι Ρώσοι μετέφεραν 52 εκτοξευτές με συνολικό “salvo” έως και 104 πυραύλους.

 

 

Ο ακροβολισμός των Iskander επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να χτυπούν πλέον γρήγορα στόχους σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Στην πρώτη επίθεση, ο βαλλιστικός πύραυλος Iskander έπληξε το Αρχηγείο του 302ου ουκρανικού αντιαεροπορικού συντάγματος κοντά στο χωριό Staraya Vodolaga. Σκοτώθηκαν 35 αξιωματικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και 20 στρατιώτες.

Παράλληλα καταστράφηκε ο σταθμός Διοίκησης και η αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών ΕΔ.

 

 

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, από εκεί η ουκρανική Διοίκηση προετοιμάζονταν και συντόνιζε τις δυνάμεις της για την απάντηση στην επίθεση των ρωσικών Δυνάμεων στην περιοχή του Χάρκοβο.

Δείτε το βίντεο

Ιskander έπληξε το αεροδρόμιο στο Ντνίπρο

Παράλληλα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν βαλλιστική επίθεση με Iskander-M εναντίον του αεροδρομίου Manvelovka στην περιοχή Sinelnikovsky στο Dnepropetrovsk, 75 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης εντόπισε τον στόχο και μετέφερε τις συντεταγμένες του. Οι αεροπορικές βόμβες με κιτ UMPC δύσκολα θα έφταναν εκεί, έτσι οι Ρώσοι αποφάσισαν να το χτυπήσουν με Iskander-M .

 

 

Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκε ένα ελικόπτερο Mi-8, τρία ελικόπτερα Mi-24 μαζί με βυτιοφόρα ενώ σκοτώθηκαν περίπου 15 άτομα από το στρατιωτικό προσωπικό.

Τα ελικόπτερα φαίνονται να καίγονται στο έδαφος. Τουλάχιστον ένα ακόμη ελικόπτερο Mi-24 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέστη ζημιές.

Τον Μάρτιο, μια ακόμη πυραυλική επίθεση κατέστρεψε ένα ζεύγος Mi-17V-5 κοντά στη Novopavlovka στην περιοχή Dnepropetrovsk.

Δείτε το βίντεο

Ιskander κατέστρεψε 24 ουκρανικά drones

Στη συνέχεια, βαλλιστικός πύραυλος Iskander-M με κεφαλή διασποράς έπληξε χώρο συγκέντρωσης ουκρανικών drones καμικάζι στη δεξιά όχθη του Δνείπερου στην Χερσώνα.

Οι Ουκρανοί προετοιμάζονταν για μια μια μαζική επίθεση εναντίον ρωσικών θέσεων καθώς τα drones ήταν σχεδόν έτοιμα προς εκτόξευση.

 

 

Εκτός από τα drones καμικάζι, στον ίδιο χώρο υπήρχαν και αναγνωριστικά UAV Leleka-100.

Χάρη στην επιχειρησιακή αλληλεπίδραση του χειριστή του αναγνωριστικού drone με τα πληρώματα του τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander, ο βαλλιστικός πύραυλος με 54 υποπυρομαχικά κατακερματισμού κατέστρεψε:

Τουλάχιστον 25 drones, 2 φορτηγά με καταπέλτες εκτόξευσης ενώ σκότωσε τουλάχιστον επτά χειριστές.

Δείτε το βίντεο

Ιskander έπληξε μεγάλη αποθήκη στο Νικολάεφ

Eπιπλέον, κατά τη διάρκεια επίθεσης στο Νικολάεφ, οι Ρωσικές Δυνάμεις κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη που περιείχε μη επανδρωμένα σκάφη του ουκρανικού Ναυτικού.

Η ρωσική πυραυλική επίθεση κατέστρεψε περίπου 40 USV τα οποία προετοιμάζονταν για επίθεση στον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

 

 

Επίσης καταστράφηκαν δύο υπόστεγα στα οποία αποθηκεύονταν τα USV, ένα εργαστήριο συναρμολόγησης και δοκιμής ναυτικών USV ενώ σκοτώθηκαν δεκάδες άτομα του ουκρανικού Στρατού.

Δείτε το βίντεο

 

Τέλος, οι Ρώσοι έπληξαν με Iskander μια πυροβολαρχία Patriot και το ραντάρ AN/MPQ-65 στο χωριό Gulyaypole στην περιοχή της Ζαπορίζιας.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για “decoy”…

Δείτε το βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας