Κ.Μητσοτάκης-ομοφυλόφιλοι-Ναι πολιτικός γάμος-Όχι(ως τώρα)παρένθετες μητέρες-Ναι στις υιοθεσίες

823

Πολλά ερωτήματα , επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για εξαγγελίες Μητσοτάκη και ιδίως τις υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια. Μπορεί να αποκλείονται τώρα οι παρένθετες μητέρες. Μήπως, όμως , ανοίγει ο δρόμος και προς αυτήν την κατεύθυνση με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ; 

Αλέξανδρος Αρτινός

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη για το επικείμενο νομοσχέδιο του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών και το μεγάλο ζήτημα όμως της υιοθεσίας και απόκτησης παιδιών από γκέι ζευγάρια.

Και ναι μεν προσπαθεί να δείξει ότι κρατά “σκληρή στάση” μέσω της απαγόρευσης απόκτησης τέκνων μέσω παρένθετων μητέρων (κάτι που όμως δεν είναι δύσκολο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια καθώς θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό) αλλά δεν θα  απαγορεύσει την υιοθεσία μικρών παιδιών από τα γκέι αυτα ζευγάρια. 

Πάντως οι όποιες αποφάσεις δεν στηρίζονται σε καμία μελέτη για την ψυχοσύνθεση των παιδιών όταν αυτά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ τα πρώτα στοιχεία που τώρα βγαίνουν (από την Βρετανία) είναι εντυπωσιακά αρνητικά για την ψυχοσύνθεση των ενηλίκων πλέον παιδιών από τέτοιου είδους υιοθεσίες.

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που αφορά κάποιους συμπολίτες μας πάρα πολύ.

Έχω διαβάσει και μελετήσει το θέμα. Αυτό που νομοθετούμε είναι η ισότητα στον γάμο. Απαλοιφή διάκρισης όσον αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό στη σύναψη σχέσης και στον γάμο, σε ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο γάμος είναι συνεκτικός θεσμός, είπε και πρόσθεσε:

Προτίθεμαι να φέρω κάτι που δεν είναι επαναστατικά διαφορετικό σε σχέση με το τι ισχύει στην Ευρώπη. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Μιλάμε για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε για εκκλησία, για ρύζια, ούτε για τίποτα τέτοιο. Εγώ σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις, το θέμα αυτό δεν θέλω να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Σέβομαι όσους έχουν διαφορετική άποψη και την άποψη της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία δεν στήριζε τον πολιτικό γάμο ή την καύση αλλά δεν την ανάγκασε να κάνει κάτι που αντίκειται στη θεολογική προσέγγιση. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση πριν φέρω κάτι στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν θα πειράξουμε καθόλου το καθεστώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σημείωσε. Θα προχωρήσουμε ως κοινωνία αλλά δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων – δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο «γονέας 1» και «γονέας 2».

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι μια μόδα των καιρών. Παιδιά, υπήρχαν, υπάρχουν, ενδεχομένως να υπάρχουν και στο μέλλον». Νέα παιδιά δεν θα μπορούν να γεννηθούν (από παρένθετη) όπως είπε.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί δικαίωμα σε ένα ομοφυλόφιλο άνδρα να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Για το χρονοδιάγραμμα είπε ότι εκτιμά ότι ο διάλογος εκτιμά ότι δεν θα κρατήσει πολύ.

Σημείωσε δε, ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ», όπως είπε. «Είναι θέμα συνείδησης, δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία. Είναι υποχρέωσή μας να πείσουμε τους βουλευτές», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «όταν κάποιος είναι υπουργός έχει μεγαλύτερη δέσμευση».

Για το ζήτημα πάντως του γάμου και την υιοθεσία από τους ομοφυλόφιλους αναφέρθηκε και ο Κ.Μπογδάνος που μιλά ανοιχτά για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Α.Πατέλη.

ΠΗΓΗ pronews.gr

  • Οι απόψεις εκφράζουν τους υπογράφοντες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας