Οι Τούρκοι ετοιμάζουν επιχειρήσεις στην Πράσινη-Ζώνη-«Ξεφόρτωσαν» πυροβόλα των 155χιλιοστών στην Αμμόχωστο

1148

Τουρκικό αρματαγωγό «ξεφόρτωσε» βαρύ οπλισμό, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα, στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου στην Κύπρο, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, όπως αποκάλυψε ο Κύπριος δημοσιογράφος Γιάννος Χαραλαμπίδης στην εφημερίδα «Σημερινή».

Δημοσιεύοντας δορυφορικές εικόνες, ο Κύπριος δημοσιογράφος αποκαλύπτει ότι η Τουρκία έστειλε δεκάδες αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλιοστών τύπου Firtina στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, δείχνοντας τις προθέσεις της στο Κυπριακό, την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ διόρισε την κυρία María Angela Holguín Cuéllar ως νέα Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο.

 

 

Όπως αναφέρει ο κ.Χαρλαμπίδης, «μια μοίρα ρυμουλκούμενων πυροβόλων των 155 χιλιοστών (18 στο σύνολο) βρίσκονται πλέον στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως του Καράολου στην Αμμόχωστο, όπου εδρεύει το Τέταρτο Τουρκοκυπριακό Σύνταγμα».

Το βεληνεκές των τουρκικών πυροβόλων φτάνει τα 40 χιλιόμετρα, «κλειδώνοντας» την ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου.

Ανάμεσα στον υπόλοιπο βαρύ οπλισμό, η Τουρκία διαθέτει 77 πυροβόλα στο κυπριακό έδαφος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κύπριος δημοσιογράφος, τα τουρκικά όπλα έχουν «την φωλιά τους» στο Κιόνελι, όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος του πυροβολικού των κατοχικών δυνάμεων.

Περιλαμβάνει αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, ρυμουλκούμενα πυροβόλα 203 χιλιοστών και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων. Στην Κυθρέα εδρεύουν άλλες δυο μοίρες πυροβολικού.

 

 

Επίσης, στο Δίκωμο έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές 13 ρυμουλκούμενα πυροβόλα Μ114 αμερικάνικα των 155 χιλιοστών.

Τέλος, στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη, οι Τούρκοι έχουν αυξήσει τις αποθήκες πυρομαχικών από 15 σε 31.

Δείτε το απόσπασμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας