Ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τη φρουρά του Έλληνα πρόξενου στην Εκκλησία του Παναγίου-Τάφου

814

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ συνέλαβαν τη φρουρά του Έλληνα προξένου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η σύλληψη έγινε καθώς χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα Προξένου στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Σαββάτου και τον συνέλαβε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και εμπόδισαν Χριστιανούς κατοίκους να φτάσουν στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου για την τελετή.

Τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή και ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς επηρέασαν την μεγαλοπρέπεια της τελετής και την προσέλευση των προσκυνητών καθώς είναι η πρώτη φορά που η Τελετή της Αφής γίνεται με τόσο λίγο κόσμο να επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα – πλην βεβαίως της περιόδου της πανδημίας.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και για λόγους ασφαλείας μόνο 4.200 πιστοί επιτράπηκε να βρίσκονται μέσα στον Ναό και έξω από αυτόν.

Ενδεικτικό είναι, ότι η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κότσιρα, πέρασε από τέσσερις ελέγχους για να μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως, αν και αυτός απέχει μόλις λίγα μέτρα από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δείτε το βίντεο από το «Χ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας