Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την Εύβοια – Αισθητός στην Αττική

19374

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο με επίκεντρο την Εύβοια, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή, με το εστιακό βάθος να καταγράφεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα Ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, είχε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Στα 5χλμ το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Μετασεισμός 3,7 ρίχτερ στην ίδια περιοχή

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 7 λεπτά μετά από την σεισμική δόνηση σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Στην ίδια περιοχή ο μετασεισμός

Τι ανέφερε ο Ευθύμης Λέκκας

«Είναι νωρίς για να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Με βάση το ιστορικό δεδομένο δεν έχουμε μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Πιθανότατα αυτός ο σεισμός να είναι η οροφή, αλλά ας περιμένουμε», σημείωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας το επίκεντρο που είναι στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης είναι μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα αλλά σε χαμηλά επίπεδα και ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και στην Αττική.

Πριν από 15 χρόνια είχαμε έναν αντίστοιχο σεισμό και και πριν δυο χρόνια είχαμε στην ευρύτερη περιοχή την εκδήλωση ενός μικρότερου σεισμού της τάξης των 4,8 ρίχτερ. Είπε ακόμα ότι «συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για να δούμε τι γίνεται στην περιοχή». Ο κ. Λέκκας είπε επίσης ότι ελέγχεται η κατάσταση και είναι σε επαφή με τους δήμους. «Θα δούμε αμέσως μετά τι συμβαίνει στην περιοχή και θα δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο».

Τι ανέφερε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Είναι νωρίς, θα χρειαστούμε και άλλους μεγαλύτερους μετασεισμούς», τόνισε στο Action24 του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Το ιστορικό της περιοχής δεν έχει μεγαλύτερα μεγέθη», ανέφερε. «Θυμίζω ότι όμως υπάρχουν και σεισμικές εκπλήξεις, γι’ αυτό χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής από τον σεισμό έχουν καταγραφεί μόνο ζημιές σε καταστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας