Ιρανικό ΥΠΕΞ: «Να μας επιστραφεί το πλοίο μας»

577
Να μας επιστραφεί το πλοίο μας

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν φέρεται να κάλεσε τον απεσταλμένο της Ελβετίας στην Τεχεράνη, ο οποίος εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον στο Ιράν, για να διαμαρτυρηθεί για την αμερικανική κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου από το ρωσικό πλοίο Pegas, που κατασχέθηκε στα ελληνικά ύδατα κοντά στην Κάρυστο.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, το ιρανικό υπουργείο ζήτησε επίσης την άμεση απελευθέρωση του πλοίου και του φορτίου του, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τη συνεχιζόμενη παραβίαση των διεθνών νόμων και των διεθνών ναυτιλιακών συμβάσεων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με το IRNA.

Ο Ελβετός απεσταλμένος είπε στους Ιρανούς αξιωματούχους ότι θα μεταφέρει το μήνυμα της Τεχεράνης στην Ουάσιγκτον, ανέφερε το IRNA.

Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε τον Οργανισμό Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν ότι το δεξαμενόπλοιο – με το όνομα Pegas – είχε αναζητήσει καταφύγιο κατά μήκος των ελληνικών ακτών μετά από τεχνικά προβλήματα και κακές καιρικές συνθήκες, προσθέτοντας ότι η κατάσχεση του φορτίου του ήταν «ένα ξεκάθαρο παράδειγμα πειρατείας».

Ξεχωριστά την Τετάρτη, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε αυτό που περιέγραψαν ως δίκτυο λαθρεμπορίου και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που υποστηρίζεται από τη Ρωσία για το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας