ΗΠΑ: Μετά τη Βενεζουέλα “εκλιπαρούν” και Ιράν για εξαγωγές πετρελαίου

398

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση που μετέτρεψε το Ιράν σε «εχθρική χώρα»

Οι Αμερικανοί αναζητούν τρόπους να αντικαταστήσουν το ρωσικό πετρέλαιο και να αποφύγουν μία μέγιστη ενεργειακή κρίση που θα στρέψει ακόμα και τον δυτικό κόσμο εναντίον τους (όλοι ξέρουν ότι αυτοί προκάλεσαν την ουκρανική κρίση) και για να το πετύχουν αυτό επιχειρούν να προσεγγίσουν Βενεζουέλα και Ιράν, δύο χώρες τις οποίες έχουν πλήξει επί σειρά ετών με βαρύτατες κυρώσεις.

Η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν πραγματοποιεί στροφή 180 μοιρών και ελπίζει ότι το αργό πετρέλαιο της Βενεζουέλας μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία και να ανακατευθύνει ορισμένα από τα φορτία της Βενεζουέλας από την Κίνα.

Κοινώς οι ΗΠΑ τώρα θέλουν μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα της οποίας τον πρόεδρο ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ως νόμιμο ηγέτη της χώρας!

Το ίδιο θα πράξει και με το Ιράν καθώς θα επιτρέψουν την εξαγωγή πετρελαίου ώστε να μειωθούν οι παγκόσμιες τιμές.

Έτσι λοιπών λόγω των ελλείψεων στα καύσιμα η Δύση ρίχνει «τα μούτρα» της (για την ακρίβεια οι Αμερικανοί το κάνουν) και σε λίγες μέρες θα παρακαλούν κυριολεκτικά τις δύο χώρες να προσφέρουν τον ενεργειακό τους πλούτο.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει σε εχθρική χώρα το Ιράν!

Όσο για την Βενεζουέλα, ο νυν πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ακολουθώντας την αμερικανική πολιτική έχει εκφραστεί με τα πλέον αρνητικά σχόλια για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Μάλιστα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί πρωθυπουργίας Α.Τσίπρα έλεγε:

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει η #Βενεζουελα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ.Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του».
Μάλιστα του είχε απαντήσει τότε η πρεσβεία της Βενεζουέλας.
Ένα «καθεστώς» που το καταδίκασε ο ίδιος όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία. Γιατί; Γιατί έτσι άρεσε στους Αμερικανούς.
Τώρα όμως που οι Αμερικανοί θα γίνουν πιο «ευγενικοί» με τις δύο χώρες, τι θα πράξει η κυβέρνηση;
Και τι θα γίνει με το κατασχεθέν ιρανικό πετρέλαιο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας