ΗΠΑ-Δύο αδέλφια έσπασαν τον κώδικα του κρυπτονομίσματος Ethereum-Απέσπασαν 25 εκατ.$ σε 12-δευτερόλεπτα

611

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως δύο αδέλφια και απόφοιτοι του ΜΙΤ, κατάφεραν να «σπάσουν» τον κώδικα του κρυπτονομίσματος Ethereum και να αποσπάσουν με δόλο 25 εκατ. δολάρια μέσα σε… 12 δευτερόλεπτα.

Το κατηγορητήριο αναφέρεται στους Anton Peraire-Bueno, 24 ετών, που συνελήφθη στην Βοστώνη, και τον James Pepaire-Bueno, 28 ετών, που συνελήφθη στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με αυτό αδελφοί Peraire-Bueno «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση. Το σχέδιο το έβαλαν σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτό προέβλεπε τέσσερα βήματα: 1) Το δόλωμα, 2) Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ, 3) την αναζήτηση και 4) την αναπαραγωγή-διάδοση.

Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους, μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματατος ιδιωτικότητας». Στη συνέχεια εξαπάτησαν τρεις trader, τη συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει για μήνες πριν, με τη χρήση «μιας σειράς δοκιμαστικών ή δολωματικών συναλλαγών».

Σύμφωνα με την εισαγγελία που έχει αναλάβει την υπόθεση τα αδέρφια Peraire-Bueno εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στον κώδικα του Etherum, η οποία έκτοτε έχει επιδιορθωθεί. «Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα των θυμάτων τους».

Αφού έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αδελφοί Peraire-Bueno κατηγορούνται ότι «ξέπλυναν» τα κεφάλαια μέσω διαφόρων εταιρειών-βιτρίνων που έστησαν. Για τις πράξεις τους είναι αντιμέτωποι με 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας, για κάθε μία από τις τρεις συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Ντάμιαν Ουίλιαμς που απήγγειλε τις κατηγορίες: «Σήμερα, το γραφείο μου απήγγειλε κατηγορίες εναντίον δύο αδελφών -του Anton Peraire-Bueno και του James Peraire-Bueno- για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης μέσω τηλεπικοινωνιών, απάτη μέσω τηλεπικοινωνιών και συνωμοσία για τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία προέκυψαν από το φερόμενο σχέδιό τους να εκμεταλλευτούν το blockchain Ethereum και να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτήν. Δυστυχώς για τους κατηγορούμενους, τα φερόμενα εγκλήματά τους υπέπεσαν στην αντίληψη των εισαγγελέων του υπουργείου Δικαιοσύνης και των υπαλλήλων της IRS (εφορία των ΗΠΑ), οι οποίοι ξετύλιξαν αυτό το πρώτο στο είδος του σχέδιο απάτης μέσω τηλεπικοινωνιών και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να εξελίσσονται, το υπουργείο θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την απάτη, να υποστηρίζει τα θύματα και να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στις αγορές αυτές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας