Ικέτης της Τουρκίας ο Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο να σταματήσει υπερπτήσεις

853
Ικέτης της Τουρκίας ο Κ.Μητσοτάκης

Στην ντροπιαστική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο που παρομοίασε τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ με τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και κάτι άλλο: Ζήτησε αόριστα «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο. Θα ήθελα να είμαι απολύτως σαφής. Δεν θα δεχθούμε καμία συμπεριφορά που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Μόνο που δεν είπε ότι θα τους κάνει «ντα» τους Τούρκους! Και χέστ..αν οι Αμερικανοί. Τόσο πολύ που εγκρίνουν τα 40+40 νέα μαχητικά F-16 Viper στη Τουρκία.

Ναι, ο Κ.Μητσοτάκγς υποτίθεται ότι έχει στην διάθεσή του Ένοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψει τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας.

Αλλά το μόνο που έκανε είπε να ξεστομίσει το απίθανο «Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».

Και τι σημαίνει υπέρπτηση, κατ’αρχήν; Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο τέτοια λέξη; Όχι. Υπάρχει πτήση εχθρικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος. Ούτε αυτό τόλμησε να ξεστομίσει.

Και τι εννοεί «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις»; Σε ποιον απευθύνεται; Στους Αμερικανούς; Στους Τούρκους; Σε ποιους ακριβώς;

Δηλαδή σε βιάζουν καθημερινά και βγαίνεις και λες «Να σταματήσουν να με βιάζουν»;

Δηλαδή πόσο πιο ξεφτίλα;

Θέλει διάλογο, λέει. Για ποια θέματα;

Για την κυριαρχία των νησιών; Για τον ΕΕΧ; Για την αποστρατικοποίηση των νησιών; Γιατί αυτά ζητάει η Τουρκία.

Δέχεται να συζητήσει για τα θέματα αυτά; Να μας το πει ευθέως και δημοσίως, όχι να τα συζητάει υπογείως και να αδειάζει τα νησιά από όπλα, «τάχαμου και καλά» για «να τα δώσει στον Ζελένσκι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας