Η Β.Κορέα ενισχύει τη Ρωσία με 5 εκατ. βλήματα-Αντάλλαγμα δημητριακά και τρόφιμα

7748

H Ρωσία παρέλαβε από την Βόρεια Κορέα, 10.000 κοντέινερ με 5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού των 152 χλστ. και των 122 χλστ., την στιγμή που οι δυτικές χώρες προσπαθούν να παράξουν ένα εκατομμύριο βλήματα για να παραδοθούν «κάποια στιγμή» στην Ουκρανία!

Η παράδοση των βορειοκορεατικών βλημάτων θα επιτρέψει στην Ρωσία να διατηρήσει σταθερό τον ρυθμό των επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 εκατ. βλήματα χρειάζεται τον μήνα ο κάθε ένας από τους εμπολέμους για τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά οι Ουκρανοί δύσκολα εξασφαλίζουν 200-250.000 βλήματα κυρίως των 155 χλστ. ανά μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να στείλει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι το τέλος του έτους, για να γίνει αντιληπτή η διαφορά ισχύος των πολεμικών βιομηχανιών μιας ολόκληρης ΕΕ σε σχέση με τις τεράστιες δυνατότητες της Βόρειας Κορέας!

Την ίδια στιγμή η ρωσική βιομηχανία παράγει πάνω από 1,5 εκατ. βλήματα τον μήνα.

 

Η Βόρεια Κορέα έχει μετατραπεί σε βασικό τροφοδότη της ρωσικής πολεμικής μηχανής, με αντάλλαγμα άφθονες ποσότητες δημητριακών και τροφίμων από την Ρωσία, κάτι που έχει επιτρέψει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της πείνας από μία χώρα που επανειλημμένα οι δυτικές κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Πιονγκ Γιανγκ την έχουν οδηγήσει ακόμα και σε λιμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας