Η “κόλαση” στο Ρένι στην ρωσική επίθεση στα παραδουνάβεια ουκρανικά λιμάνια

2816

Η χθεσινή ρωσική επίθεση στα ουκρανικά λιμάνια του Δούναβη, Ρένι και Ισμαήλ προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις λιμενικές υποδομές και σε χώρους αποθήκευσης καυσίμων.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο οδηγού βυτιοφόρου ο οποίος βιντεοσκόπησε την έλευση ενός ρωσικού drone καμικάζι «Geran» και εν συνεχεία ξέσπασε η «Κόλαση».

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφουν ότι από τα 25 drones , φέρεται να καταρρίφθηκαν 22 από αυτά.

Ωστόσο, πλάνα που δημοσιεύτηκαν με τις συνέπειες των επιδρομών των ρωσικών drones μαρτυρούν ότι οι επιθέσεις ήταν συντριπτικές και είναι απίθανο η ουκρανική αεράμυνα να κατέρριψε όσα drones, ισχυρίζεται ότι κατέρριψε. Αντίθετα, πολλά από αυτά πέτυχαν τον στόχο τους.

Το Ρένι και το Ισαμήλ βρίσκονται δίπλα στα ρουμανικά σύνορα και υπήρξε διπλωματική αντίδραση της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.

Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε τις επιθέσεις ρωσικών drones σε υποδομές στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία, τις οποίες χαρακτήρισε “αδικαιολόγητες”.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο “επαναλαμβάνει με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα πως οι επιθέσεις αυτές εναντίον στόχων και μη στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία είναι αδικαιολόγητες, και σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”. “Καμία στιγμή”, οι ρωσικές επιθέσεις “δεν προκάλεσαν άμεση στρατιωτική απειλή για την εθνική επικράτεια ή τα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας”, διευκρίνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας