Η αποικιακή συμμορία των G-7-Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ νέα σύνορα Ρωσίας

972
Η αποικιακή συμμορία των G-7

Ορισμένα από τα πιο ισχυρά βιομηχανικά κράτη του κόσμου, οι χώρες της ομάδα; G7, δήλωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία θέλει να επιβάλει δια της ισχύος με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει μέσω στρατιωτικής επίθεσης και θα στηρίξουμε τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, και όλων των κρατών», ανέφερε η G7 μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών.

Στη δήλωσή τους οι ΥΠΕΞ της G7 καλούν και πάλι τη Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 σημειώνουν πως θα ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ καλούν επίσης την Κίνα «να μην υπονομεύσει» αυτά τα μέτρα.

«Επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να αυξήσουμε περαιτέρω την οικονομική και την πολιτική πίεση επί της Ρωσίας, να συνεχίσουμε να ενεργούμε ενωμένοι», τονίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών μετά τη σύνοδό τους στη βόρεια Γερμανία και δηλώνουν πως θέλουν να «επιταχύνουν τις προσπάθειες» για να «μπει ένα τέλος στην εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια». Οι υπουργοί Εξωτερικών «καλούν επίσης την Κίνα να μην υποστηρίζει τη Ρωσία στην επίθεσή της» εναντίον της Ουκρανίας.

Οι χώρες της G7 είναι: Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Η ΕΕ έχει επίσης μια θέση στο τραπέζι, αλλά δεν υπολογίζεται στις επτά,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας