Ξεφτίλισαν Τουρκία! H Αεροπορία Χ.Χαφτάρ(LNA) βομβάρδισε τουρκικό πλοίο στηνΤρίπολη

1568
αεροπορία

Σήμερα, η Αεροπορία του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ κατάφερε ένα συντριπτικό χτύπημα! Βομβάρδισε και έπληξε σοβαρά τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα, πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, στο λιμάνι της Τρίπολης, παραβιάζοντας επανειλημμένως τις αποφάσεις για επιβολή εμπάργκο όπλων στη χώρα!

https://twitter.com/LNA2019M/status/1229810019992031233

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, “διεθνώς αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ”, της Τρίπολης όπως και ο ηγέτης τους Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, παραδέχονται ευθέως, ότι οι πολιτοφυλακές του καθεστώτος ενισχύονται από την Τουρκία η οποία μεταφέρει μέσω εμπορικών πλοίων, αεροπλάνων, μισθοφόρους-τρομοκράτες προερχόμενους από τη Συρία.

Ο ανώτερος διοικητής της “Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας” του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, Χατζί Γιουσούφ Αμίν, δήλωσε ότι ενώ η στρατιωτική υπεροχή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ήταν συντριπτικά εις βάρος τους, χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας με την αποστολή όπλων, τανκς και πάνω από 2500 ξένων μισθοφόρων και τζιχαντιστών-στους οποίους υπόσχονται οι τουρκικές αρχές την τουρκική ιθαγένεια, την προοπτική μετάβασης τους στην Ευρώπη, μέσω Λιβύης, ενώ πληρώνονται με μισθό 2000 δολαρίων τον μήνα- ο Χαλίφα Χαφτάρ έχασε την ευκαιρία να καταλάβει την Τρίπολη!

Ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ δήλωσε στους Times ότι μέχρι την υπογραφή του Τουρκολυβικού μνημονίου οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην κεντρική Τρίπολη και δεν θα το καταφέρει ούτε τώρα.

Ο Ahmed Omar Maiteeq κορυφαίο στέλεχος του καθεστώτος Σάρατζ  δήλωσε, επιπρόσθετα, ότι η έλλειψη αμερικανικής στήριξης στον πόλεμο της Λιβύης εξανάγκασε την κυβέρνηση της Τρίπολης να δεχτεί τους μαχητές του Ισλαμικού κράτους και της Αλ Καίντα!

“Όταν πνίγεσαι και κάποιος σου δίνει ένα σωσίβιο, τι θα κάνεις, θα κοιτάξεις ποιος στο έδωσε ή θα το πάρεις;“.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός , η νόμιμα δημοκρατικά εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων μάχονται αδιαπραγμάτευτα για την αποκατάσταση της ειρήνης για την εκδίωξη των μαχητών της Αλ Καίντα και του Ισλαμικού Κράτους , για την ευημερία του λαού τους, για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Λιβύη.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Ανατολικής Λιβύης δήλωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει την κατάκτηση της χώρας του, ενώ καλεί την Ρωσία να εντείνει τις διαμεσολαβητικές της πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης, με τους όρους που έχει θέσει ο LNA και πρότεινε τη σύγκληση Διεθνούς  Ειρηνευτικής Διάσκεψης  στη Μόσχα ή σε οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα.

Όπως η Συρία του Μπασάρ Αλ Άσαντ που μάχεται για την συντριβή των τζιχαντιστών και των τρομοκρατών στη χώρα του με την καταλυτική συνδρομή της Ρωσίας, ο Χαλίφα Χαφτάρ δίνει την μάχη για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στη Λιβύη!

https://www.facebook.com/waffa.waffaaa/videos/593939431456733/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας