Ντι Μάιο καρφώνει Δένδια: Συμφωνήσαμε σε ίσες αποστάσεις από Σάρατζ-Χαφτάρ

2676
ντι

Δυστυχώς η κυβέρνηση Κόντε-Ντι Μάιο της Ιταλίας αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων .

Δεν είναι μόνο ότι προσπάθησε και δυστυχώς πέτυχε από μια Ελλάδα που πνίγεται οικονομικά και απειλείται εθνικά να οικειοποιηθεί, εθνικά, κρίσιμα αλιευτικά της δικαιώματα μεταξύ των 6 και 12 ν.μ, επικαλούμενη αβάσιμους ιστορικούς λόγους, αντί να αναγνωρίσει κυνικά ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μεγάλων αλιευτικών  εταιριών της Ιταλίας σε βάρος Ελλήνων ψαράδων, οι οποίοι θαλασσοδέρνονται για να επιβιώσουν και για τους οποίους η κόκκινη γαρίδα αποτελεί μια σημαντική οικονομική ανάσα.

Δεν είναι μόνο, επίσης, ότι από μια τέτοια ετεροβαρή ρύθμιση ζημιώνεται ένας φθίνων κλάδος αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η αλιεία αλλά ακόμα μεγαλύτερη αρνητική σημασία έχει ότι η ετεροβαρής αλιευτική συμφωνία με την Ιταλία δημιουργεί κακό προηγούμενο για τις συμφωνίες ΑΟΖ της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Δεν είναι μόνο, ακόμα, τα ερωτήματα που προκαλούνται για την περιορισμένη επήρεια σε ΑΟΖ που απεδόθη  με τη Συμφωνία στις διαπόντιες νήσους και τις Στροφάδες, πράγμα που προκαλεί όχι ευχάριστο προηγούμενο για ανάλογες οριοθετήσεις σε μικρά νησιά ή συστοιχίες μικρών νησιών στο Αιγαίο και γύρω από το Καστελόριζο.

Υπάρχει και ένα άλλο, ίσως σημαντικότερο ζήτημα, για το οποίο ο ΥΠΕΞ της Ιταλίας Ντι Μάιο κάρφωσε, άθελά του ή ηθελημένα δεν έχει σημασία, τον Νίκο Δένδια και την καταστροφική εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Συγκεκριμένα ο Ντι Μάιο, ενώπιον του Νίκου Δένδια, ο οποίος δεν τον διέψευσε, υπογράμμισε στην κοινή συνέντευξη τύπου που οι δύο υπουργοί δώσανε στην Αθήνα, ότι συμφώνησαν Ιταλία και Ελλάδα να μην ευνοήσουν καμία από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στη σύρραξη της Λιβύης, δηλαδή να κρατήσουν οι δύο χώρες ίσες αποστάσεις από την φιλότουρκη ψευδο-κυβέρνηση της Τρίπολης και τον LNA των Χαλίφα Χαφτάρ-Ακίλα Σάλεχ.

Μπορεί η ρητορική των ίσων αποστάσεων να βολεύει την Ιταλία, η οποία δεν θέλει να δείχνει ότι υποστηρίζει το καθεστώς Φ. Σάρατζ της Τρίπολης αλλά για την ελληνική πλευρά αποτελεί εθνικό έγκλημα και ακραία υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα ανδρείκελα του Ερντογάν στην Τρίπολη, που συνομολόγησαν το παράνομο Τουρκολυβικό μνημόνιο, με την πλευρά Χαφτάρ-Σάλεχ η οποία θέλει να το καταργήσει και μάχεται ενάντια στην επικράτηση των Αδελφών Μουσουλμάνων και των τζιχαντιστών συνεργατών τους στη Λιβύη, υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της χώρας μας και το πολιτικό της κατεστημένο αντί να υποστηρίζουν την Ελλάδα, κάνουν, σχεδόν, κάθε τι για να σκάβουν το λάκκο της. Δοξάστε τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας