Φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη Λαφαζάνη-Καραΐσκου-Χρυσανθόπουλου στην Αγία Πετρούπολη

  15805

  Από τις 23/7 έως 27/7 ο Παν. Λαφαζάνης πρώην υπουργός και επικεφαλής του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α), ο Κώστας Καραΐσκος επικεφαλής της παράταξης “Σπάρτακος” και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος πρέσβης επί τιμή, επισκέφτηκαν την Αγία Πετρούπολη κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης της πόλης(η Αγία Πετρούπολη, όπως και η Μόσχα έχουν κυβερνήσεις πόλεων).

  Η τριμελής ελληνική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις και συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της κυβέρνησης και το τοπικό Κοινοβούλιο, πραγματοποίησε επισκέψεις στο Νεκροταφείο των 1,5 εκ. νεκρών από πείνα και ασθένειες κατά την φρικτή ναζιστική πολιορκία του Λένινγκαντ(σήμερα Αγία Πετρούπολη) στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια στην οδό Ελλήνων, δίπλα στη Λεωφόρο Ελλήνων στην πόλη, έδωσε συνεντεύξεις σε πολλά μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, όπως το Russia Today και ειδικότερα στο κτίριο του Tass με δημοσιογράφους διαφόρων μέσων και του ομώνυμου πρακτορείου, ενώ τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας μίλησαν σε μεγάλη συγκέντρωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου και για τις σύγχρονες τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία, την οποία εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ιστορικού κρατικού Παν/μίου της Αγίας Πετρούπολης.

  Την εκδήλωση αυτή άνοιξε με εμπεριστατωμένη και επίκαιρη ομιλία του για τον Μανώλη Γλέζο, καθηγητής της φιλοσοφίας του Παν/μίου της Αγίας Πετρούπολης, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες των τριών της ελληνικής αντιπροσωπείας, επικεντρωμένες στα γεγονότα της Ουκρανίας, οι οποίες εντυπωσίασαν ιδιαίτερα το κοινό και μεγάλα αποσπάσματά τους μεταδόθηκαν στα ρωσικά ΜΜΕ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
  Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας