Η έγκυρη WSJ δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να σπεύσει να συκοφαντήσει την Αμερικανίδα πρέσβη στην Αθήνα κ.Κίμπερλυ Γκιλφόϊλ και να ισχυρισθεί ότι η τελευταία απείλησε αναιδέστατα με πτώση της ελληνικής κυβέρνησης από τις ΗΠΑ κατά το πρόσφατο παράδειγμα της Ρουμανίας , αν οι ελληνικές αρχές δεν αποδεχθούν την αγορά και μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG από τον λεγόμενο ”κάθετο διάδρομο” , κλείνοντας ερμητικά την είσοδο στο πολύ φθηνότερο ρωσικό αέριο.
Πιθανότατα η WSJ να κατέχει και σοβαρά πειστήρια , πέρα από έγκυρες πληροφορίες , που στηρίζουν τον ισχυρισμό της .
Είναι προφανές ότι μετά από τόσο βαριές κατηγορίες , η προκλητική εν γένει Αμερικανίδα πρέσβης , δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να παραμένει διαπιστευμένη επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Η κυβέρνηση έχει στοιχειώδη υποχρέωση να απελάσει την κ. Κίμπερλυ Γκιλφόϊλ και να προστατεύσει , έστω σε αυτήν την περίπτωση , στοιχειωδώς το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας , πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν έχει διαφυλάξει μέχρι τώρα , αν δεν έχει και καταρρακώσει .
Φτάνει η δουλοφροσύνη και η γονυκλισία απέναντι σε δήθεν συμμάχους , οι οποίοι αποδεικνύονται υπονομευτές και πυρπολητές των πιο κρίσιμων εθνικών μας συμφερόντων στο Αιγαίο , την Θράκη , την Κύπρο , πρόσφατα με την υπόθεση του καλωδίου και σε πλείστες άλλες μείζονες για τα εθνικά μας συμφέροντα περιπτώσεις .
Προξενεί αλγεινή εντύπωση ότι η ιταμή πρόκληση της Αμερικανίδας πρέσβειρας δεν βρήκε ως τέτοια την πρέπουσα προβολή και τον πρέποντα στιγματισμό από τη μεγαλύτερη μερίδα των εθελόδουλων μ.μ.ε.
Ακόμα χειρότερη εντύπωση προκάλεσε η στάση της (μη) αντιπολίτευσης απέναντι στις εξωφρενικές απειλητικές δηλώσεις της κ. Γκιλφόϊλ .
Είναι κωμικό να ζητάει η αντιπολίτευση απλώς διάψευση για τα όσα η WSJ αποδίδει στην Αμερικανίδα πρέσβη .
Η κ. Γκιλφόϊλ με όσα είπε πέταξε μια πραγματική εκβιαστική ”βόμβα” , η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών .
Είναι κωμικό να ζητείται από τον ”βομβιστή” , να διαψεύσει την εγκληματική του δραστηριότητα , κάτι που εύκολα ίσως και τονίζω το ίσως , να βρει τρόπο να πράξει .
Το μήνυμα , όμως , ανεξάρτητα από διαψεύσεις δημοσίων σχέσεων , έχει σταλεί προς την Ελλάδα και όχι μόνο : ΗΠΑ uber alles , πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ύψιστα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της Αμερικής , κυβέρνηση των ΗΠΑ αποτελεί την αδίστακτη υπερεξουσία για την Ελλάδα , για την Ανατ. Ευρώπη και όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο .
Αν κάποτε αυτός ο μύθος μπορούσε να έχει βάση ( αν και ποτέ δεν είχε ) , έχει απομείνει απ’ αυτόν σήμερα μια κακόγουστη προπαγάνδα . Ιδιαίτερα σήμερα οι ΗΠΑ φαίνονται ότι στέκονται ψηλά , γιατί υπάρχουν δουλοπρεπείς χώρες και κυβερνήσεις , όπως η Ελλάδα , που γονατίζουν και σέρνονται μπροστά τους .
Παναγ. Λαφαζάνης
επικεφαλής ΔΗ.Κ.Ε.Α.














































