Ρωσία: Ανοίγει ξανά μέτωπο Κιέβου-Χιλιάδες στρατιώτες προς Λευκορωσία-Σφραγίζονται σύνορα προς Πολωνία

1672
Ρωσία: Ανοίγει ξανά μέτωπο Κιέβου

Η Ρωσία προετοιμάζεται να ανοίξει ξανά το μέτωπο του Κιέβου μεταφέροντας στρατιωτικές δυνάμεις στην Λευκορωσία.

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές μιλούν για εντατικές προετοιμασίες του σιδηροδρομικού δικτύου της Λευκορωσίας προκειμένου να μεταφερθούν εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και άλλα οπλικά συστήματα.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στα αεροδρόμια Zyabrovka και Luninets οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20.000 Ρώσους εφέδρους που θα μεταφερθούν στην Λευκορωσία με τον αριθμό αυτό να ενισχύεται από τις λευκορωσικές δυνάμεις. Φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να συμμετάσχει πλέον ενεργά η Λευκορωσία στον ουκρανικό πόλεμο. Ίσως γι αυτό το λόγο συναντήθηκαν χτες στο Σότσι Πούτιν και Λουκασένκο.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες περί εισόδου της Λευκορωσίας στον πόλεμο τότε θα συγκεντρωθεί ένας αριθμός 100.000 στρατιωτών με τομέα ευθύνης την βορειοδυτική Ουκρανία.

Ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για 100.000 μόνο Λευκορώσους στρατιώτες. Το νούμερο είναι τεράστιο για τα δεδομένα του Μινσκ και δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επιστράτευση.

Ο πρώτος στόχος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι το Volyn, περιφέρεια στη βορειοδυτική Ουκρανία, προκειμένου να αποκοπούν οι κύριες διαδρομές ανεφοδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Τα σύνορα με Πολωνία πρέπει να σφραγιστούν για την Μόσχα κάτι που έπρεπε να είχε κάνει εξαρχής.

Η Λευκορωσία ετοιμάζεται και πάλι να δεχθεί ρωσικά στρατεύματα

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετέβη ξαφνικά στο Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Δύο ημέρες αργότερα, ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αμπχαζία, προκαλώντας σάλο στην Τιφλίδα.

Μεταξύ αυτών των δύο γεγονότων, παρατηρήθηκαν ορισμένες αλλαγές στο έργο του σιδηροδρομικού δικτύου της Λευκορωσίας το οποίο μπορεί να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές, η Λευκορωσία ετοιμάζεται και πάλι να δεχθεί στρατιωτικά τρένα με ρωσικό εξοπλισμό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, πραγματοποιείται η προετοιμασία σιδηροδρομικών σταθμών, κατά την οποία οι τόποι εκφόρτωσης (φόρτωσης) εξετάζονται προσεκτικά από κοινού από τον Λευκορωσικό Σιδηρόδρομο και τις στρατιωτικές αρχές επικοινωνιών (διοικητικά γραφεία VOSO).

Εάν εντοπιστούν προβληματικές περιοχές, επισκευάζονται. Οι προσεγγίσεις αυτοκινήτων σε χώρους φόρτωσης και εκφόρτωσης ελέγχονται αυστηρά . Ελέγχεται επίσης η λειτουργικότητα των διασταυρώσεων και των εγκαταστάσεων επικοινωνίας για την επιχειρησιακή διαχείριση των στρατιωτικών μεταφορών.

Επιπλέον, μεγάλη σημασία έχει η παροχή τροχαίου υλικού. Ως εκ τούτου, τώρα επιλέγουν και καθορίζουν την καταλληλόλητα των εμπορευματικών βαγονιών που έχουν προγραμματιστεί για χρήση ενώ επιταχύνουν τις επισκευές εάν είναι απαραίτητο. Συνάπτονται συμβάσεις μίσθωσης και συντήρησης φορτηγών βαγονιών.

Παράλληλα, για την οργάνωση της κίνησης και τις σωστές εργασίες ελιγμών, τοποθετούνται μηχανές στους σταθμούς. Καταρτίζονται χρονοδιαγράμματα κίνησης στρατιωτικών κλιμακίων (μετά την παροχή σχεδίου στρατιωτικής σιδηροδρομικής μεταφοράς) και διατίθεται ο απαραίτητος αριθμός σταθμαρχών (προσωπικό) για την ταχεία προώθηση στρατιωτικών κλιμακίων (τρένων).

Περαιτέρω η Λευκορωσία συντονίζεται με την Κεντρική Διεύθυνση Διαχείρισης Κυκλοφορίας- ένα κλάδος της JSC Russian Railways (CD) για τα θέματα της γρήγορης επιστροφής κενών αυτοκινήτων για την επαναχρησιμοποίησή τους για τη φόρτωση στρατιωτικών κλιμακίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Οι κύριες σιδηροδρομικές συνοριακές διαβάσεις στις οποίες αναμένεται να παραληφθούν τα καθορισμένα τρένα αναφέρθηκαν είναι:

Krasnoe (MSK RZD) – Osinovka (BCH NOD-1), Zlynka (MSK RZD) – Zakopytya (BCh NOD-4) και Zaverezhye (OCT RZD ) – Ezerishche (BCH NOD-6).

Στον Λευκορωσικό Σιδηρόδρομο, σε έκτακτη βάση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δόθηκε εντολή να ληφθεί από όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών, την υποχρέωση να μην αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Bρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών: Θα ξεκινήσει μεγάλη ρωσική επίθεση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI6 διαβίβασε πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας και στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σχετικά με τον σχεδιασμό μεγάλης ρωσικής επίθεσης.

Επί του παρόντος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνουν πολλές ομάδες κρούσης στις περιοχές Μπέλγκοροντ και Ροστόφ, οι οποίες θα εξαπολύσουν επίθεση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ανατολικό μέτωπο μετά την αποδοχή των πρώην ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία

Επίσης, η MI6 ενημέρωσε το Κίεβο ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζουν μια σειρά ταυτόχρονων χτυπημάτων σε ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία μετά την αποδοχή των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Λονδίνο είναι πεπεισμένο ότι με αυτόν τον τρόπο η Μόσχα θα προσπαθήσει να πείσει τους πάντες για τη σοβαρότητα του τελεσίγραφού της και τη μετάβαση από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σε ένα νέο στάδιο.

Τρία Su-30SM προσγειώθηκαν στη Λευκορωσία

Η Ρωσία μεταφέρει ξανά μαχητικά στην επικράτεια της Λευκορωσίας, τα ρωσικά μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Su-30SM προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Baranovichi.

Πράγματι στις 12:00 τοπική ώρα, 3 ρωσικά Su-30SM (αριθμοί RF-81772, RF-81760 και RF-81758) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Baranavichy.

Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, 3 μαχητικά Su-30SM (RF-81740, RF-81736 και RF-81737) απογειώθηκαν από το Baranavichy πίσω στη Ρωσία.

Αυτή το “rotation” έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 3 Su-30SM των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στο αεροδρόμιο Baranavichy.

Δορυφορική εικόνα από τις 24 Αυγούστου έδειχνε ότι στο αεροδρόμιο υπήρχαν τουλάχιστον 4 Su-30SM των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Η τελευταία φορά που η Ρωσία μετέφερε αεροσκάφη σε αεροδρόμια της Λευκορωσίας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

O Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov τόνισε ότι σε περίπτωση νέας επίθεσης του ρωσικού στρατού από το έδαφος της Λευκορωσίας, θα υπάρξει σκληρή απάντηση

Image

To λευκορωσικό σιδηροδρομικό δίκτυο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας