Φωτιά στον Έβρο–Δικαιολογίες της Πυροσβεστικής για την καταστροφή

996

«Δεν φυσά και δεν βλέπουν τα αεροσκάφη την φωτιά»!

Στο ακριτικό Σουφλί πλησιάζουν οι φλόγες, με την πυρκαγιά να παίρνει τρομακτικές διαστάσεις και την Πυροσβεστική να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Είπαν ότι δεν μπορούν να σβήσουν την φωτιά γιατί… δεν φυσά ισχυρός άνεμος!

Ναι, το είπαν και αυτό, το οποίο είναι πλέον το ακριβώς αντίθετο από που λένε μέχρι τώρα, ότι «φυσούν ισχυροί άνεμοι και δεν επιτρέπουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς»!

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι: «Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Έτσι έχει καπνό και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πλησιάσουν στις εστίες της φωτιάς»!

Δηλαδή φυσά αέρας, δεν μπορούν να την σβήσουν, Δεν φυσά αέρας, πάλι δεν μπορούν να την σβήσουν!

Όλα αυτά ενώ η πύρινη καταστροφή της Δαδιάς που άλλαξε την μορφή του Έβρου για πάντα, έχει επεκταθεί σε Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Λίγο πριν τις 21:00 στάλθηκε νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής του Σουφλίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Το ενεργό μέτωπο της Κοτρωνιάς να μεγαλώνει σταδιακά καθώς οι νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή ενισχύουν την ένταση της πυρκαγιάς, η κατεύθυνση της φωτιάς κατευθύνθηκε προς Γιαννούλη Σουφλίου.

Μάχη αναχαίτισης δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης και για τη διαφύλαξη του Μικρού (βόρειου) Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας