Φλέγονται Βίννιτσα & ουκρανικά λιμάνια–Κτυπήθηκαν βάσεις & αποθήκες όπλων-Μεγάλη επίθεση Ρωσίας

1221

Σμήνη ρωσικών drone Geran-2 σφυροκοπούν την πόλη Βίννιτσα της κεντρικής Ουκρανίας καθώς και τα λιμάνια στον Δούναβη στα σύνορα με τη Ρουμανία.  Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει πολύ ισχυρή επίθεση εναντίον κυρίως αυτών των δύο περιοχών.

Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε σε κύματα επιθέσεων με 40 drones καμικάζι Geran-2 .

Τουλάχιστον 10 από αυτά έφτασαν στους στόχους τους.

Μαζική επίθεση «Geran-2» στη Βίννιτσα

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν το μεγαλύτερο χτύπημα των τελευταίων μηνών εναντίον στόχων στη Βίννιτσα.

Μόνο στη Βίννιτσα σημειώθηκαν επτά, σύμφωνα με άλλες πηγές – οκτώ, εκρήξεις σε διάφορες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού αεροδρομίου, σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής βιομηχανίας, καθώς και σε αποθήκες όπου μεταφέρονταν πυρομαχικά διαφόρων διαμετρημάτων για τουλάχιστον ενάμιση μήνα .

Οι επιθέσεις σε στόχους στη Βίννιτσα και την ευρύτερη περιοχή έγιναν σε δύο κύματα.

Χρησιμοποιήθηκαν drones “Geran-2”, ενώ μετά ακολούθησαν πύραυλοι πύραυλοι κρουζ Kalibr.

Υπάρχουν πληροφορίες πως κτυπήθηκε και το διοικητήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται στην περιοχή Βίνιτσα. Εκεί γίνονταν συχνά συναντήσεις των ανώτατων επιτελικών Αξιωματικών με τη συμμετοχή στρατιωτικών συμβούλων του ΝΑΤΟ.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι δημοτικές αρχές διευκρίνισαν ότι οι Ρώσοι χτύπησαν τα περίχωρα της πόλης Καλίνοβκα, η οποία βρίσκεται αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια της Βίνιτσα. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο προέτρεψε τον πληθυσμό να μην αναρτήσει πλάνα από τις εκρήξεις.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής, Σεργκέι Μπορζόφ, είπε ότι περισσότερα από 20 Geran-2  έπληξαν εγκαταστάσεις υποδομής ενώ μια ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε σε μια από τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις.

Σμήνος drones επιτέθηκε σε λιμάνια στα σύνορα Ουκρανίας και Ρουμανίας

Ένα σμήνος ρωσικών drones επιτέθηκε ξανά σε λιμάνια στα σύνορα Ουκρανίας και Ρουμανίας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ.

Τα Geran-2 έπληξαν τα λιμάνια Izmail και Reni καθώς και στόχους στη Zatoka.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στην πόλη Yuzhnoye, στην περιοχή της Οδησσού. Εκεί υπάρχει ένα μεγάλο λιμάνιε καθώς και και μια μεγάλη βιομηχανική επιχείρηση, το εργοστάσιο λιμένων της Οδησσού.

Σε αυτό το εργοστάσιο, οι αποθήκες χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση, την επισκευή και την αποκατάσταση στρατιωτικού εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού.

Υπάρχουν ενδείξεις για εκρήξεις και πυρκαγιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης φορτίου.

Κτυπήθηκαν Ντνεπροπετρόφσκ, Νικολάεφ, Οδησσός, Χάρκοβο και Τσερκάσι

Ακολούθησαν επίσης επιδρομές εναντίων εγκαταστάσεων επισκευής και αποκατάστασης στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Ντνεπροπετρόφσκ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, χτυπήθηκε ένα από τα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω του οποίου όπλα, εξοπλισμός και πυρομαχικά στέλνονταν στο  Ντονμπάς.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι τα drones έπληξαν επίσης τις νότιες περιοχές της Οδησσού και στόχους στις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας.

Ακολούθησε σειρά εκρήξεων στην περιοχή της Οδησσού.

Αρκετοί πέταξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στις τοποθεσίες του εχθρικού προσωπικού και εξοπλισμού στο Kramatorsk και στη γύρω περιοχή.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο Cherkassy.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον νυχτερινό βομβαρδισμό στην Ουκρανία άρχισαν μαζικές καθυστερήσεις στα τρένα. Η Ukrzaliznytsia τόνισε ότι 9 επιβατικά και στρατιωτικά τρένα σταμάτησαν στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ένα από αυτά ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Οδησσού.

Τη νύχτα της 29ης Σεπτεμβρίου και σήμερα το πρωί, ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε στόχους στο Νικολάεφ.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, χτυπήθηκε κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού και χειριστών μη επανδρωμένων σκαφών.

Να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν την υποδομή και τον εξοπλισμό στο αεροδρόμιο Kulbakino των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Konstantinovka, στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην Konstantinovka κτυπήθηκε μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών η οποία χρησίμευε για τον εφοδιασμό μιας ομάδας ουκρανικών στρατευμάτων που διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Μπαχμούτ.

Το χτύπημα κατέστρεψε προμήθειες τουλάχιστον μιας εβδομάδας, άρματα μάχης και βλήματα πυροβολικού.

Η λάμψη από τη φωτιά φώτισε τη γύρω περιοχή για αρκετές ώρες.

Στο Σλαβιάνσκ χτυπήθηκαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίες θα στέλνονταν προς το Orekhovo-Vasilievka

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας