Εξοργισμένος ο Putin: “Οι Ουκρανοί παραβίασαν κόκκινες γραμμές”

1463
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο στο βόρειο μέτωπο στην Kreminna ενώ πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη Lyman που είχαν καταλάβει, την έχασαν όταν αποσύρθηκαν από το Kharkiv και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να την χάσουν πάλι…
(upd 3) H ξεκάθαρα τρομοκρατική ενέργεια Ουκρανών σαμποτέρ στο Bryansk παραμεθόριο ρωσική πόλη στα σύνορα με την Ουκρανία και σκότωσαν μεταξύ άλλων και ένα παιδί 10 ετών… ήταν πράξη δειλίας που μας συνηθίζουν εσχάτως οι Ουκρανοί.
Ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την οργή του για τους Ουκρανούς σαμποτέρ δηλώνοντας ότι θα τους συντρίψουμε…
Μάλιστα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας για να αξιολογήσει την κατάσταση αφού οι Ουκρανοί παραβίασαν τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει οι ρώσοι… οποιαδήποτε επίθεση σε ρωσικό έδαφος σηματοδοτεί επικίνδυνη κλιμάκωση και ενεργοποιεί το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας…Στο μέτωπο η νέα εξέλιξη είναι ότι οι Wagner διεισδύουν ακόμη περισσότερο από τα βόρεια – ανατολικά στο Bakhmut ενώ κυκλοφόρησαν και video η γνωστή ορχήστρα των στρατιωτών Wagner να παίζει μουσική εντός της πόλης του Bakhmut.
Η πόλη έχει πέσει, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στο Bakhmut και οι Ουκρανοί αναζητούν τρόπους διαχείρισης της Ουκρανικής κοινής γνώμης, πώς να διαχειριστούν επικοινωνιακά την ήττα.
Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την πρόοδο στο Ugledar νότια του Donetsk όπου ακόμη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόοδο στο βόρειο μέτωπο στην Kreminna ενώ πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη Lyman που είχαν καταλάβει, την έχασαν όταν αποσύρθηκαν από το Kharkiv και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να την χάσουν πάλι…
Επίσης οι Ουκρανοί αποσύρουν πολίτες από το Kupyansk στα βόρεια στην περιοχή του Kharkiv καθώς πλησιάζει επικίνδυνα ο Ρωσικός στρατός.

Τι συνέβη στο Bryansk;

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι διεξήγαγε συνοριακή εισβολή στην περιφέρεια Bryansk της Ρωσίας στις 2 Μαρτίου.
«Αρκετές δεκάδες» Ουκρανοί σαμποτέρ πραγματοποίησαν ένοπλη εισβολή στα χωριά Lyubenchane και Sushany στα διεθνή σύνορα.
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ισχυρίστηκε ότι η Ρωσική Εθνοφρουρά (Rosgvardia) διεξήγαγε μια επιχείρηση για την «εξόντωση» των Ουκρανών σαμποτέρ που σκότωσαν δυο άτομα μεταξύ αυτών και ένα παιδί 10 ετών και πήραν ως όμηρους έξι άτομα.
Για τον Putin οι Ουκρανοί σαμποτέρ διεξήγαγαν τρομοκρατική επίθεση σε ρωσικό έδαφος…
Για ορισμένους η τρομοκρατική ενέργεια στο Bryansk θα μπορούσε να αλλάξει το ύφος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων στην Ουκρανία αλλά δεν φαίνεται πιθανό… ένα τέτοιο σενάριο…
Ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin παρατήρησε σαρκαστικά ότι η Ρωσία επέτρεψε στην Ουκρανία να παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» της.
Ο Ramzan Kadyrov ο επικεφαλής της Τσετσενίας κάλε την Ρωσία να επεκτείνει τα μέτρα ασφαλείας και να διεξάγει επιχειρήσεις αντιποίνων, στοχεύοντας ακόμη και αμάχους για να τιμωρήσει τους δράστες αυτού του περιστατικού

Φιάσκο η συνάντηση Blinken – Lavrov

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσουν συγγνώμη λόγω της σύντομης και εν κινήσει συνομιλίας στο Νέο Δελχί των Ινδιών μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Blinken και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Lavrov.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί ο Blinken άρχισε να μιλά για την διευθέτηση του Ουκρανικού… εάν ο Λευκός Οίκος δηλώνει συνεχώς ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο με τη συμμετοχή της Ουκρανίας, ο Λευκός Οίκος απάντησε ότι ο Blinken μίλησε αποκλειστικά για τα 10 σημεία της πρότασης του Προέδρου Zelensky.
Μια σύντομη συνομιλία μεταξύ του Blinken και του Lavrov πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης της G20 στην Ινδία και διήρκεσε περίπου 8 λεπτά.
Ο Blinken έθεσε τα θέματα της αναστολής της συμμετοχής της Ρωσίας στο START, την ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία και το ζήτημα της ανταλλαγής κρατουμένων

Το Bakhmut έχει χαθεί για τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους εντός του Bakhmut.
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι οι ρώσοι «εισέβαλαν στην πόλη Bakhmut», δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας εισέβαλλαν εντός της πόλης και όχι μόνο στα περίχωρα.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις με ρουκέτες στις πόλεις Chasiv Yar στην περιοχή του Donetsk -μόλις πέντε χιλιόμετρα δυτικά του Bakhmut.

Επιπλέον, σημειώθηκαν ρωσικές επιθετικές προσπάθειες στις κατευθύνσεις Kupyansk και Lyman.
Στις κατευθύνσεις Zaporizhzhia και Kherson, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν «να προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες για μια επίθεση» αναφέρουν οι Ουκρανοί…

Εγκαταλείπουν το Bakhmut οι Ουκρανοί – Prigozhin (Wagner): Είναι περικυκλωμένοι

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Bakhmut είναι οι Ουκρανοί, καθώς διοικητές στρατιωτικών μονάδων φέρονται να λαμβάνουν εντολές από το Κίεβο για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους, τη στιγμή που ο Yegveny Prigozhin, ο ιδρυτής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, υποστήριξε πως το Bakhmut είναι περικυκλωμένο από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Μάλιστα ο Prigozhin κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να επιτραπεί στους ηλικιωμένους και στα παιδιά να εγκαταλείψουν το Bakhmut.

Εντολές

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, διοικητής ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το διακριτικό «Magyar» ανακοίνωσε ότι έλαβε εντολή να εγκαταλείψει το Bakhmut κατά τη διάρκεια της νύχτας.
«Σήμερα, 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της νύχτας, η μονάδα μας έλαβε εντολή να εγκαταλείψει αμέσως το Bakhmut και να μεταβεί σε ένα νέο τόπο συγκρούσεων» ανέφερε ο διοικητής των Ουκρανών, ο οποίος υποστήριξε πως δεν θα σχολιάσει τις εντολές της διοίκησης και τους λόγους μεταφοράς της μονάδας του «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το Bakhmut».
Επισημαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ο ουκρανικός στρατός με κάθε κόστος το Bakhmut, την πόλη σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης στο Donetsk.

Οι Wagner έπαιξαν μουσική εντός του Bakhmut

Στις 2 Μαρτίου, πηγές των Wagner κοινοποίησαν νέο βίντεο από τον Bakhmut.
Η διάσημη ορχήστρα των Wagner έπαιξε μια συναυλία σχεδόν στο κέντρο της πόλης.
Στις βορειοδυτικές παρυφές του Bakhmut, οι μάχες μετατοπίζονται προς την κατεύθυνση του χωριού Khromovo
Βόρεια του οικισμού, οι μονάδες επίθεσης του Wagner PMC έφτασαν στα δυτικά προάστια του Bakhmut. Οι μάχες συνεχίζονται στα υψώματα στο βόρειο τμήμα του χωριού.
Τα χωριά Bogdanovka και Dubovo-Vasilevka εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.
Οι μαχητές Wagner προχωρούν προς τα νότια στα χωριά Yagodnoe και Berkhovka, αφού έλεγξαν την συνοικία Stupka στα βόρεια του Bakhmut, οι δυνάμεις Wagner εισήλθαν στην περιοχή Ilyinovka από τις βόρειες, δυτικές και ανατολικές κατευθύνσεις. Υπάρχει μια μεγάλη βιομηχανική περιοχή, όπου ο ουκρανικός στρατός δημιούργησε ένα προπύργιο στο εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων AZOM και στις παρακείμενες συνοικίες. Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται ήδη κατά μήκος της οδού Rechnaya.

Στο βορειοανατολικό τμήμα του Bakhmut, οι δυνάμεις των Wagner έχουν σχεδόν πάρει τον έλεγχο της περιοχής του εργοστασίου επεξεργασίας κρέατος.
Οι μάχες έφτασαν στην οδό Zarechnaya.
Στα νότια της πόλης Bakhmut, η ρωσική επίθεση στις περιοχές Budenovka και Sobachevka συνεχίζεται.
Οι Wagner δεν έχουν ακόμη κόψει τον δρόμο Chasov Yar – Bakhmut, ο οποίος είναι ο τελευταίος που χρησιμοποιείται από τον ουκρανικό στρατό, παρά τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Ουκρανικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περιχαρακωθεί μισό χιλιόμετρο από τον δρόμο.

Η επιχειρησιακή περικύκλωση του Bakhmut πλησιάζει στο τέλος του

Οι ρωσικές δυνάμεις θα κλείσουν σύντομα την περικύκλωση γύρω από την πόλη Artyomovsk (ονομάζεται Bakhmut στην Ουκρανία), δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Konstantin Gavrilov.
«Οι δυνάμεις μας προχωρούν σε πλατείες και το Bakhmut σίγουρα θα καταληφθεί στο εγγύς μέλλον, επειδή η περικύκλωση πλησιάζει στο τέλος της.
«Υπάρχουν περίπου 20.000 μισθοφόροι, στην ευρύτερη περιοχή που βοηθούν τους Ουκρανούς.
Το Bakhmut βρίσκεται στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών όσον αφορά τις ουκρανικές στρατιωτικές προμήθειες.

Απέτυχε η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών στο Krasny Liman

Η απόπειρα αντεπίθεσης από ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση Krasny Liman απέτυχε ανέφερε ο Andrey Marochko, συνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk.
H αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων ανακόπηκε από ρωσικό πυροβολικό και μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και οι δυνάμεις χημικής και βιολογικής προστασίας.
Οι Ουκρανοί υποχώρησαν καταγράφοντας μεγάλες απώλειες αφού έχασαν 160 στρατιώτες.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έφτασε σε αδιέξοδο

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έφτασε σε αδιέξοδο, οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι απαραίτητες, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Orban.
Eίναι απαραίτητο να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, ανέφερε στην ελβετική Die Weltwoch και προειδοποίησε επίσης ότι, εάν συνεχιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, μπορεί να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
«Οι Ουκρανοί αντιστέκονται σε μια πυρηνική δύναμη με πληθυσμό 140 εκατομμυρίων ανθρώπων, οι Ρώσοι αντιτίθενται σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ.
Αυτό είναι που το κάνει τόσο επικίνδυνο. Έχουμε ένα αδιέξοδο που μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο».

ΗΠΑ: Θα χρειαστούν 18 μήνες για να παραδοθούν πολεμικά αεροπλάνα στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά F-16 δεν είναι «μεταξύ των τριών κορυφαίων αιτημάτων της Ουκρανίας» και σε κάθε περίπτωση θα χρειαζόταν 18 μήνες για να μπορέσουν οι Ουκρανοί να τα χρησιμοποιήσουν ανέφερε ο υφυπουργός εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

Mark Kensian (Πεζοναύτες ΗΠΑ): Η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό είναι δραματική

Η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό είναι πολύ άσχημη ανέφερε ο Mark Kensian απόστρατος συνταγματάρχης του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ
Η Δύση είναι ολοένα και πιο «αρνητική στην παροχή όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία».
Μόνο εάν υπάρξουν επιτυχίες του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης θα αρθεί η αναποφασιστικότητα των δυτικών εταίρων της Ουκρανίας.
Κατά τον Mark Kensian η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν είναι η καλύτερη για τον ουκρανικό στρατό, ενώ οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι πιο κοντά στην επιτυχία.
«Την άνοιξη θα συμβούν πολλά, οι Ρώσοι μπορούν να προχωρήσουν στο Donbass».

Ουκρανικός S-300 χτύπησε την πόλη Zaporozhye

Ένας πύραυλος από S-300 χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών στην ουκρανική πόλη Zaporozhye.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης καταστράφηκαν αρκετοί όροφοι του κτιρίου.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν.
Το καθεστώς του Κιέβου κατηγόρησε παραδοσιακά τον ρωσικό στρατό για την επίθεση, χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο.
Δεν αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στην περιοχή στις 2 Μαρτίου.
Το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα ενός λάθους του ουκρανικού στρατού ή, μάλλον, μιας προγραμματισμένης πρόκλησης με στόχο να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τη συνεχιζόμενη αιματηρή επιχείρηση Ουκρανών τρομοκρατών στις περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Η ορχήστρα των Wagner στο Bakhmut
wagner.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_22023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_March_22023.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας