ΕΣΥ-Απολύονται 6.000 συμβασιούχοι για να έρθουν εργολάβοι με διπλάσιο κόστος!!!

919

ο σχέδιο για την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Όπως ανακοινώνει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ 6.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα, στην φύλαξη και στην εστίαση απολύονται ενώ έχουν ενεργές συμβάσεις και τη θέση τους παίρνουν εργολάβοι.

Οι εργολάβοι όμως στοιχίζουν τα διπλά λεφτά στο ελληνικό δημόσιο, καθώς «ο εργολαβικός φύλακας στοιχίζει 3.000 ευρώ το μήνα στο νοσοκομείο, ενώ ο συμβασιούχος 1.500 ευρώ το μήνα. Η εργολαβική καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα στα νοσοκομεία και η συμβασιούχος καθαρίστρια 1.300 ευρώ το μήνα».

Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόγνωση για το εργασιακό τους μέλλον ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή και περίμεναν την μονιμοποίησή τους, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολοκλήρωση η ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΥΛΑΞΗ, ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ 6.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Στα νοσοκομεία υπηρετούν 6.000 συμβασιούχοι στη καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση πάνω από πέντε χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Στη πρώτη γραμμή της πανδημίας. Καθάριζαν κλινικές και ΜΕΘ covid-19, οι τραπεζοκόμες προετοίμαζαν και έδιναν φαγητό σε ασθενείς covid-19 και οι φύλακες έκαναν τη δύσκολη δουλειά της διαλογής ασθενών με covid-19, συνοδών στις πύλες των νοσοκομείων. Και συνεχίζουν να δουλεύουν με αυταπάρνηση παρά τις ελλείψεις.

Είναι εργαζόμενοι στους οποίους ο Πρωθυπουργός τη διάρκεια της πανδημίας υποσχέθηκε τη μονιμοποίηση τους. Τώρα Νοσοκομεία όπως Αγιος Σάββας, Καραμανδάνειο και άλλα ειδοποίησαν τους εν λόγω συμβασιούχους ότι απολύονται όχι γιατί περισσεύουν, αλλά γιατί στη θέση τους εγκαθίστανται εργολάβοι παρ ότι έχουν ενεργείς συμβάσεις εως τέλος Μάρτη.

Οι εργολάβοι στοιχίζουν πολύ ακριβότερα στο δημόσιο. Ο εργολαβικός φύλακας στοιχίζει 3.000 ευρώ το μήνα στο νοσοκομείο, ενώ ο συμβασιούχος 1.500 ευρώ το μήνα. Η εργολαβική καθαρίστρια στοιχίζει 2.500 ευρώ το μήνα στα νοσοκομεία και η συμβασιούχος καθαρίστρια 1.300 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι πραγματικά στοιχεία που διαπιστώνει κανείς στη διαύγεια πολλών νοσοκομείων το υπέρογκο κόστος των εργολάβων, όπως οι φύλακες στη Νίκαια, στη Κοζάνη οι καθαρίστριες, στα Τρίκαλα κ.λ.π.

Φυσικά τα χρήματα αυτά πάνε στις τσέπες των αεριτζίδων εργολάβων. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν για 400 με 500 ευρώ το μήνα, χωρίς να γνωρίζουν ωράρια, ρεπό, αδειες.

Με τους μπράβους πάνω από το κεφάλι.

Τους βάζουν τα χρήματα στη τράπεζα και μετά τους παίρνουν πίσω τα μισά για να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Τετοιες συνθήκες εργασίας προσφέρουν οι εργολάβοι των νοσοκομείων.

Πληρώνονται για 50 καθαρίστριες από το νοσοκομείο και απασχολούν πολύ λιγότερες. Πόσο εύκολο είναι να μετράς συνεχώς τις καθαρίστριες σε τεράστια νοσοκομεία; Η καθαριότητα των εργολάβων πλημελλής. Ένας από τους λόγους που θερίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η φύλαξη των εργολάβων πλημελλής. Γι αυτό το προσωπικό τρώει συνεχώς ξύλο.

Όλα αυτά διαπίστωσε ο πρώην υπουργός υγείας κος Χρυσοχοίδης και σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό οικονομικών κο Πετραλιά και τον Πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη όπως μας είπε έβαλε φρένο στους εργολάβους.

Έτσι δεν επέτρεψε την απόλυση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία Αγιος Σάββας, Καραμανδάνειο, Λάρισα, Σωτηρία και δεν επέτρεψε την εγκατάσταση εργολάβων παρ ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί.

Τώρα με το νέο Υπουργό Υγείας ο οποίος μας ζήτησε λίγο χρόνο να ενημερωθεί οι διοικήσεις των νοσοκομείων όπως Αγιος Σάββας, Καραμανδάνειο και αλλού προχωράνε τάχιστα στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών, την εγκατάσταση εργολάβων εντός των επόμενων ημερών και την απόλυση δεκάδων συμβασιούχων. Ετσι σταδιακά θα απολυθεί το σύνολο των 6.000 συμβασιούχων απο τα νοσοκομεία.

Τι άλλαξε;

Δεν ισχύει πια η εντολή του Πρωθυπουργού για φρένο στους εργολάβους;

Ο κος Γεωργιάδης ως υπουργός Εργασίας με προσωπικές ενέργειες απέτρεψε την απόλυση 1.300 συμβασιούχων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ. Γι αυτό το σκοπό συστήνεται ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στο Υπουργειο Εργασίας. Τον καλούμε για άλλη μια φορά να παρέμβει στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να αποτρέψει την εγκατάσταση εργολάβων.

Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να βάλουν ένα καρφί στο τοίχο μια κλινικής απορούμε πως είναι κολλημένοι με τους εργολάβους που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και πετάνε στο δρόμο 6.000 συμβασιούχους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας