Επίθεση Ρ.Καντίροφ στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία για την υποχώρηση στο Krasny-Liman

1154
Επίθεση Ρ.Καντίροφ

Ο αρχηγός της Τσετσενίας Ρ.Καντίροφ εξαπέλυσε με δηλώσεις του σφοδρή επίθεση στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία για την υποχώρηση του ρώσικου στρατού στο Krasny-Liman. Στις δηλώσεις του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πάντα έλεγα: δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αλήθεια που εκφράζεται, αν και πικρή, προσβλητική, αλλά η αλήθεια. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε μπροστά. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός για το τι συνέβη στο Krasny Liman.

Την άμυνα αυτού του τμήματος ηγήθηκε ο διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Στρατηγός Αλεξάντερ Λάπιν. Ο ίδιος Λάπιν, που έλαβε το αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας για την κατάληψη του Lisichansk, αν και de facto δεν ήταν εκεί και δεν ήταν γύρω. Ο Λάπιν παραδόθηκε επίσης στα στρατεύματα της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο στρατηγός ανέπτυξε δυνάμεις από τις πολιτοφυλακές του Λουγκάνσκ και άλλες μονάδες σε όλες τις γραμμές της κατεύθυνσης Liman, αλλά δεν τους παρείχε τις απαραίτητες επικοινωνίες και προμήθειες πυρομαχικών.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο αγαπητός μου ΑΔΕΛΦΟΣ Apty Alaudinov μου ανέφερε προσωπικά ότι οι μαχητές μας θα μπορούσαν να γίνουν εύκολος στόχος. Με τη σειρά μου, ενημέρωσα τον Valery Gerasimov, Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για τον κίνδυνο.

Αλλά ο στρατηγός με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για το ηγετικό ταλέντο του Λάπιν και δεν πίστευε ότι ήταν δυνατή μια υποχώρηση στο Κράσνι Λίμαν και τα περίχωρά του.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Lapin μεταφέρει την βάση του στο Starobelsk, εκατό χιλιόμετρα από τους υφισταμένους του, ενώ ο ίδιος κάθεται στο Λούγκανσκ. Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε γρήγορα τις μονάδες, όντας 150 χλμ μακριά από αυτές; Λόγω έλλειψης στοιχειώδους στρατιωτικής επιμελητείας, σήμερα έχουμε αφήσει αρκετούς οικισμούς και ένα μεγάλο κομμάτι εδάφους.

Δεν είναι κρίμα που ο Lapin είναι μέτριος. Και το ότι καλύπτεται στην κορυφή από τους αρχηγούς στο ΓΕΣ. Αν είχα τον τρόπο μου, θα είχα υποβιβάσει τον Λάπιν στον βαθμό του στρατιώτη, θα του είχα στερήσει τα βραβεία του και, με ένα πολυβόλο στα χέρια, θα τον έστελνα στην πρώτη γραμμή για να ξεπλύνει την ντροπή μου με αίμα.

Ο νεποτισμός του στρατού δεν θα οδηγήσει σε καλό. Στο στρατό, είναι απαραίτητο να διοριστούν άνθρωποι με ισχυρό χαρακτήρα, θαρραλέοι, με αρχές, που ανησυχούν για τους μαχητές τους, που σκίζουν τα δόντια τους για τον στρατιώτη τους, που ξέρουν ότι ένας υφιστάμενος δεν μπορεί να μείνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη. Δεν υπάρχει χώρος για νεποτισμό στον στρατό, ειδικά στα δύσκολα.

Ακόμη και τότε, είπα: πυροβολήστε τη στρατιωτική συγκέντρωση του εχθρού στο Izyum που κατέλαβαν οι Ναζί, ειδικά επειδή το πυροβολικό μας εκείνη την εποχή είχε μια τέτοια ευκαιρία.

Θα είχαν σκοτώσει αμέσως τους κύριους σατανιστές και φασίστες. Πρέπει να κάνουμε “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” με την πλήρη έννοια της λέξης και όχι να φλερτάρουμε. Χρησιμοποιήστε κάθε ευκαιρία και κάθε όπλο για να υπερασπιστείτε την επικράτειά ΜΑΣ.

Το Ντόνετσκ εξακολουθεί να βομβαρδίζεται. Οι κάτοικοι των ενωμένων 4 περιοχών θέλουν να προστατεύονται.

Δεν ξέρω τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Ανώτατο Ανώτατο Διοικητή, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις παραμεθόριες περιοχές και τη χρήση χαμηλών -απόδοση πυρηνικών όπλων.

Δεν είναι απαραίτητο να παίρνουμε κάθε απόφαση με το βλέμμα στην κοινότητα της Δυτικής Αμερικής – το έχει πει και έχει κάνει πολλά εναντίον μας. Χθες έγινε παρέλαση στο Izyum, σήμερα σημαία στο Liman και τι αύριο; Όλα θα ήταν καλά αν δεν ήταν τόσο άσχημα».

 

“Το πρόβλημα είναι στο Υπουργείο Άμυνας”

Ο Andrey Gurulev, μέλος της Δούμα, Στρατηγός ε.α. και πρώην Διοικητής του 58ου Στρατού,  είπε:

“Συμφωνώ απόλυτα με τον Ρ.Καντίροφ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας αξιολόγησε λάθος την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι τα μεγάλα ψέματα που λέγονται ότι για παράδειγμα η κατάσταση είναι καλή. Το σύστημα ξεκινά από πάνω προς τα κάτω.

Γνωρίζαμε τον αριθμό των δυνάμεων και τον εξοπλισμό των Ουκρανών με κατεύθυνση την Liman;

Αν όχι που ήταν η επιτήρηση μας, τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, UAV κτλ;

Η 144η Μεραρχία επιχειρούσε τέλεια εκεί, η Αεροπορία το ίδιο, το πυροβολικό δεν σταμάτησε να κτυπά.

Το όλο πρόβλημα δεν είναι στο έδαφος αλλά στο Υπουργείο Άμυνας όπου δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση.

Χρειαζόμαστε τον δικό μας Στρατηγό Kvashnin που έδωσε διαταγές και πήγαινε στα χαρακώματα να δει τους στρατιώτες μας.

Έτσι κερδίσαμε τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας.

Μέχρι να συμβεί κάτι διαφορετικό στο υπουργείο Άμυνας , τίποτα δεν θα αλλάξει.

Όλα είναι συνέπεια της πολιτικής που ακολουθείται από εκεί”.

Τι υποστηρίζει ο Yevgeny Prigozhin (Wagner)

Σχόλιο του Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του Wagner PMC στη δήλωση του Ramzan Kadyrov:

«Ο τρόπος έκφρασης του Ramzan Kadyrov, φυσικά, δεν είναι καθόλου του στυλ μου.

Αλλά μπορώ να πω:

«Ramzan Kadyrov, σκληρέ άντρα όλα αυτά τα καθάρματα πρέπει να πάνε μπροστά ξυπόλητοι και με τουφέκια».

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 3 άτομα στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα οποία, λόγω των θέσεων τους, φέρουν πλήρη προσωπική ευθύνη για τα γεγονότα στην περιοχή του Χάρκοβο και γύρω από το Krasny Lyman.

Αυτοί είναι ο Στρατηγός Lapin, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov, ο υπουργός Άμυνας Στρατηγός Sergei Shoigu.

Τι αναφέρουν ρωσικές πηγές;

Όλα τα συμπεράσματα της συναισθηματικής παρέμβασης του αρχηγού της Τσετσενίας βασίζονται σε εσφαλμένες πληροφορίες:

Είναι λάθος να κατηγορείται για την υποχώρηση στην περιοχή του Χάρκοβο ο στρατηγός Lapin, ο οποίος δεν ηγήθηκε της υπεράσπισης αυτού του τομέα.

Αναπτύχθηκε εκεί με ένα μικρό μέρος των στρατευμάτων του ως ενίσχυση στην τελευταία προσπάθεια να διορθώσει την πιο δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο.

Ο Alexander Lapin δεν έμεινε ποτέ μόνο στα μετόπισθεν.

Όλοι όσοι τον έχουν συναντήσει μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Στη Συρία ή στην Ουκρανία, όπου σχεδόν όλοι οι μαχητές της ομάδας «Ο» το γνωρίζουν αυτό.

Αυτός είναι ίσως ο μόνος διοικητής ομάδας που βρίσκεται στους σχηματισμούς μάχης των στρατευμάτων του από την αρχή της επιχείρησης.

Επομένως, η δήλωση ότι ο Lapin κάθεται στο Λουγκάνσκ δεν είναι αλήθεια.

Φυσικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τους ενόχους. Ωστόσο, είναι χονδροειδές λάθος να κατηγορούμε για όλα τον διοικητή, του οποίου η περιοχή ευθύνης ήταν ένας εντελώς διαφορετικός τομέας του μετώπου.
Τελικά, αυτό δεν θα επιτρέψει να εξαχθούν σωστά συμπεράσματα.

* Οι απόψεις του Ρ. Καντίροφ, του Andrey Gurulev και του Yevgeny Prigozhin είναι προσωπικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας