Επιστήμονες ανακάλυψαν έμβρυο δεινοσαύρου διατηρημένο σε αυγό 72 εκατ. ετών

726

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τέλεια διατηρημένο έμβρυο δεινοσαύρου σε ένα απολιθωμένο αυγό.

Πιο συγκεκριμένα, ένα αυγό παρέμενε σε μια αποθήκη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Yingliang Stone στο Nan’an της Κίνας για πάνω από μια δεκαετία, κρατώντας ένα μυστικό που θα οδηγούσε αργότερα τους επιστήμονες να αποκαλύψουν μια απίστευτη σχέση μεταξύ των δεινοσαύρων και των σύγχρονων πτηνών.

Το αυγό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο βιομηχανικό πάρκο Shahe το 2000 και αργότερα δωρήθηκε στο μουσείο, όπου και αποθηκεύτηκε, και έτσι μόλις χρόνια αργότερα κάποιος συνειδητοποίησε ότι το αυγό περιείχε ένα τέλειο πρώην έμβρυο δεινοσαύρου.

Πιο αναλυτικά, όταν οι επιστήμονες άρχισαν να ταξινομούν τις αποθήκες του μουσείου, έριξαν μια πιο προσεκτική ματιά στο αυγό και ανακάλυψαν ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα έμβρυο -με μήκος 27 εκατοστών- που αναγνωρίστηκε ότι ανήκε στον δεινόσαυρο oviraptorosaurs.

Οι oviraptorosaurs είναι μια ομάδα δεινοσαύρων που μοιάζουν αρκετά με στρουθοκάμηλους, με φτερά αντί για λέπια. Μάλιστα, μετά από ανάλυση, το αυγό χρονολογείται έως και 72 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Εκείνη την εποχή, το έμβρυο ονομάστηκε «Baby Yingliang» και έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο πλήρη έμβρυα δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ.

 

Σε μια μελέτη του 2021 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και το Πανεπιστήμιο Γεωεπιστημών της Κίνας (Πεκίνο), το έμβρυο περιγράφηκε ως έχον στάση που μοιάζει με πουλί, καθώς το κεφάλι του βρισκόταν κάτω από το σώμα, με τα πόδια σε κάθε πλευρά και την πλάτη να κυρτώνει κατά μήκος του αμβλύ άκρου του αυγού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας