Ελλάδα-Πάτος στην ΕΕ στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με όρους αγοραστικής δύναμης

869

Έχουμε το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ με όρους πραγματικής αγοραστικής δύναμης πριν μόνο από τη Βουλγαρία!

Η Ελλάδα χάνει συνεχώς και ταχύτατα οικονομικό, κοινωνικό και παραγωγικό έδαφος μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Όσο η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη και την ΕΕ και ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές με ένα φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο, οδηγείται εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά στην άβυσσο!

Ουραγός είναι ανάμεσα η χώρα μας και στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2021, όπως αυτό εκφράζεται σε μονάδες..

Ουραγός είναι ανάμεσα η χώρα μας και στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2021, όπως αυτό εκφράζεται σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, μόνο με τη Βουλγαρία να καταλαμβάνει χειρότερη θέση από αυτήν, σε σχέση με τα 27 κράτη- μέλη

Στα γραφήματα με τα οποία παρουσίασε η Eurostat τις επιδόσεις των 27 χωρών μελών της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2021, όπως αυτό εκφράζεται σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα βρίσκεται δραματικά χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, αφού το περσινό κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων είναι κατά 35% χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.

Όπως προκύπτει από το flash estimate της Eurostat ενόψει των τελικών στοιχείων για την χρονιά που πέρασε, η χώρα μας βρίσκεται στο κάτω άκρο της μεγάλης ψαλίδας που μας χωρίζει τις ισχυρές οικονομίες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται με 35% κάτω του μέσου όρου κατά κεφαλήν ΑΕΠ, όπως και η Βουλγαρία με 45%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας