Εκλογές στην Τουρκία: Ερντογάν-49,76%, Κιλιτσντάρογλου-44,48% στο 92% των ψήφων-Β’ γύρος 28Μαΐου

15057

Κορακοζώητος ο Ερντογάν!

Η Τουρκία έχει μεγάλες  φιλοδοξίες, δεν είναι προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα – Επιδιώκει επικυριαρχία από τα Βαλκάνια και την Κεντρ. Ασία, έως την Αν. Μεσόγειο, Β. Αφρική , Μ. Ανατολή.

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι εκλογές στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν φέρεται να προηγείται του Κιλιτσντάρογλου, με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης όμως να λέει ότι «είμαστε μπροστά», αμφισβητώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται!

Ο Ερντογάν προηγείται σταθερά έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται καθώς ενσωματώνονται οι ψήφοι των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μάλιστα, και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν στο Reuters ότι πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι υπάρξει δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του 13ου προέδρου της Τουρκίας.

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι, αν χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος των τουρκικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.
O Eρντογάν δεν πήγε ποτέ στην Άγκυρα σήμερα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνρτογάν πιστευόταν ότι θα περνούσε στην Άγκυρα την εκλογική βραδιά, αλλά πριν από λίγο εμφανίστηκε στην Κωσνταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Ραγκίπ Σοϊλού, επικαλούμενος δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος, ο Ερντογάν ήταν όλο αυτό το διάστημα στην Κωνσταντινούπλη για λόγους ασφαλείας. Και προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ότι πήγαινε στην Άγκυρα, μια αυτοκινητοπομπή με το προεδρικό όχημα εστάλη στο αεροδρόμιο, υποτίθεται για να παραλάβει τον Ερντογάν.

Σχεδόν στις 5 μονάδες η διαφορά του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου με καταμετρημένο το 92%

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ με καταμετρημένο το 92% των ψήφων:

Ερντογάν: 49,76%

Κιλιτσντάρογλου: 44,49%

Ογάν: 5,3%

O Ογάν κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για τον ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο

Ο Σινάν Ογάν, ο εθνικιστής προεδρικός υποψήφιος που λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό κοντά στο 5%, προβλέπει ότι η μάχη θα κριθεί στον δεύτερο γρύο, αλλά όπως είπε, αυτή τη στιγμή δεν θα κάνει καμία ανακοίνωση αναφορικά με τον ποιον θα στηρίξει η συμμαχία του στις επαναληπτικές εκλογές. Η απόφαση, είπε, θα ληφθεί μετά από εσωτερικές διαβουλεύσεις.

Ο Κιλιτσντάρογλου παίρνει κεφάλι στην Άγκυρα

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο NTV από την Άγκυρα, στο 94,22%

Κιλιτσντάρογλου: 46,71%

Ερντογάν: 46,52%

Προβάδισμα σε Ερντογάν, με ποσοστό κάτω του 50% δίνουν Anadolu και ANKA

Μειώνεται κι άλλο το ποσοστό του Ερντογάν

Με καταμετρημένο το 90,61% των ψηφοδελτίων:

Ερντογάν: 49,86%

Κιλιτσντάρογλου: 44,38%

Ογάν: 5,3%

Ο Ερντογάν επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη

Στα γραφεία του κυβερνώνοντος ΑΚP στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου βρίσκεται πλήθος κόσμου με τουρκικές σημαίες στα χέρια καθώς και δεκάδες δημοσιογράφοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας