Εισαγγελέας του Α.Π-Κάλεσε Β.Μαρινάκη για τις καταγγελίες “εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο”

3100

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ.Αδειλίνη, κάλεσε τον εφοπλιστή, εκδότη, και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Β.Μαρινάκη, σε κατάθεση την Τρίτη 05/12/23 για όσα υποστήριξε στον επεισοδιακό αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός 2-2.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας: «Κατόπιν της από 3 -12- 2023 ανακοίνωσης-καταγγελίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη Πρόεδρο της Π.Α.Ε. την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να ενημερώσει σχετικά την ίδια και τον Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου που ασκεί εποπτεία στο έργο των υπευθύνων για τον αθλητισμό εισαγγελέων, κ. Γεώργιο Οικονόμου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού είναι εναντίον της κυβέρνησης και είναι σαφές ότι η υπόθεση δεν αφορά το ποδόσφαιρο, αλλά μία προσωπική διαμάχη.

Πολλοί αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης είναι σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου.

Μέχρι στιγμής πάντως η κυβέρνηση δεν δίνει συνέχεια στην υπόθεση και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης η αντιπαράθεση αφορά τις ομάδες.

Συγκεκριμένα, όταν ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για την “πολύ σκληρή ανακοίνωση” του Ολυμπιακού, υποστήριξε ότι πρόκειται για αντιπαράθεση που αφορά τις ομάδες και όχι την κυβέρνηση.

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία να συμμετέχουμε σε μία αντιπαράθεση που αφορά την μεταξύ αντιπαράθεση ενδεχομένως των ομάδων. Σίγουρα η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει είναι να εφαρμόζει τον νόμο. Χθες η αστυνομία σε μία δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε και τις προβλεπόμενες συλλήψεις έκανε, και τις προβλεπόμενες προσαγωγές έκανε, και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών που η συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να δουν έναν αγώνα. Αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται πως χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε κάνει ονομαστική αναφορά στην κυβέρνηση και στα αρμόδια υπουργεία, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από μία εγκληματική οργάνωση. Μία ομάδα ανθρώπων που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας και έχει μοναδικό σκοπό να εξοντώσει τον Ολυμπιακό», σημείωνε η ΠΑΕ και έκανε λόγο για “ανύπαρκτα υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

«Θα περιμένουμε μια ασύλληπτη τραγωδία για να ξυπνήσει η κυβέρνηση και να ασχοληθεί;» υπογράμμισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας