Είσαι Αρμένιος; Η βίζα για επίσκεψη στην Ελλάδα, σχεδόν, απαγορεύεται!!!

1737

Αδελφός στα λόγια ο λαός των Αρμενίων αλλά στην πράξη για το ελληνικό κράτος κυριαρχούν άλλα ανομολόγητα πολιτικά κριτήρια.

Όπως μας πληροφορούν υπεύθυνα και έγκυρα Αρμένιοι αδελφοί μας από το Ερεβάν, η απόπειρα να λάβει κάποιος Αρμένιος, που έχει όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, τουριστική βίζα για να επισκεφθεί την Ελλάδα, συνιστά μια απίστευτη περιπέτεια και τελικά είναι πολύ πιθανό, μετά από τον δαίδαλο που θα αντιμετωπίσει, να μην πάρει και βίζα με διάφορα προσχήματα και αστήρικτες δικαιολογίες.

Όπως μας λένε φίλοι μας από το Έρεβαν, αρμένιοι πολίτες στοιβάζονται σε τεράστιες ουρές ταλαιπωρίας καθημερινά για να μπορέσουν να φτάσουν στα γκισέ για βίζα, που έχουν στηθεί έξω από την ελληνική πρεσβεία.

Δεν είναι ασύνηθες το φαινόμενο να χρειάζονται μέρες για να μπορέσει κάποιος πολίτης να φτάσει στο γκισέ για να εξυπηρετηθεί.

Αλλά και όταν οι πολίτες φτάσουν στα “γκισέ” αρχίζει τότε η ταλαιπωρία της εξέτασης των προϋποθέσεων για να τους αποδοθεί η βίζα, η οποία διαδικασία δεν απέχει πολύ από την “ιερά εξέταση”.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα αρμένικης οικογένειας, η οποία είχε πληρώσει το παράβολο των 220 ευρώ (!) κάτι που είναι προαπαιτούμενο για βίζα, είχε αποδείξεις ότι είχε κλείσει και προπληρώσει ξενοδοχείο για 10 μέρες στην Ελλάδα, είχε επαρκή λογαριασμό τραπέζης στην Αρμενία και μόνιμες δουλειές στην φιλική αυτή χώρα(τραπεζική υπάλληλος κλπ) με σταθερά εισοδήματα και όμως κρίθηκε αυθαίρετα ότι δεν εκπληρούσε τις προϋποθέσεις να επισκεφτεί την ακριβοθώρητη Ελλάδα!

Το ερώτημα είναι: Θέλουν οι ελληνικές αρχές τουρισμό από την Αρμενία; Θέλουμε την επικοινωνία και την ανάπτυξη καλών σχέσεων με τον Αρμένιο λαό;

Αν τα θέλουμε, γιατί κυριαρχεί αυτή η θλιβερή αντιμετώπιση των πολιτών της χώρας αυτής με την οποία έχουμε πανάρχαιους δεσμούς και που τόσο ανάγκη έχουμε να συσφίξουμε ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο;

Άραγε τόσο ισχυρή και ανεύθυνη είναι η γραφειοκρατία στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ή επικρατούν άλλες ανομολόγητες αντιρώσικες πολιτικές σκοπιμότητες που πολλοί στην Αρμενία υποψιάζονται αλλά δεν θέλουμε προς το παρόν να τις αναφέρουμε;

Περιμένουμε απάντηση και κυρίως άμεση και ταχεία αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς των ελληνικών αρχών στην Αρμενία απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας που θέλουν να μας κάνουν την τιμή να επισκεφτούν την Ελλάδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας