Εικόνες πολέμου στο Μπουένος Άιρες-Ο λαός αντιδρά στον νεοφασίστα Μιλέϊ

1003

Σχεδόν πολεμική η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες κι άλλες πόλεις της Αργεντινής!

☄️ Μολότοφ, κανόνια νερού, δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ, αυτοκίνητα της αστυνομίας που πυρπολήθηκαν και συνεχείς συγκρούσεις με πολλούς τραυματίες κι από τις δυό πλευρές κυριάρχησαν στο σκηνικό μέχρι βαθιά μέσα στη νύχτα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

✊‼️ Χιλιάδες διαδηλωτές σε ένα συνεχή κι επίμονο μαζικό πόλεμο με τις δυνάμεις καταστολής!

Οι ταραχές ξέσπασαν στο Μπουένος Άιρες κατά της έγκρισης από τη Γερουσία ενός καταστροφικού πακέτου λιτότητας από τον υπερ-νεοφιλελεύθερο “αναρχοφασίστα” όπως λέει, πρόεδρο Χαβιέρ Μίλεϊ.
Ο Μίλεϊ κατήγγειλε τις διαδηλώσεις σαν … πραξικόπημα!

Κατά τη διάρκεια της 11ωρης συζήτησης στη Γερουσία, η αστυνομία κλιμάκωσε την καταστολή εναντίον ενός ευρέος μετώπου διαδηλωτών που στο κάλεσμα των συνδικάτων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο.

Ο Μιλέι δεν έχει καταφέρει να περάσει ούτε ένα νομοθέτημα κατά τους πρώτους έξι μήνες της θητείας του.

Ωστόσο, ο ίδιος έχει προωθήσει μαζικά μέτρα λιτότητας για τα κοινωνικά προγράμματα και τα πανεπιστήμια, συμπιέζοντας την εργατική τάξη της χώρας.
Το επίσημο ποσοστό φτώχειας στην Αργεντινή ξεπερνά σήμερα το 50%.

Η αυξανόμενη οργή για την κατεδάφιση των τελευταίων πυλώνων του κράτους πρόνοιας πυροδοτεί την κλιμάκωση στους δρόμους.

Ενώ ο πληθωρισμός της Αργεντινής κυμαίνεται γύρω στο 300%, ο Μίλεϊ είναι απασχολημένος στη διεθνή σκηνή με το να κερδίζει την εύνοια Αμερικανών, Ισραηλινών και Ευρωπαίων ακροδεξιών πολιτικών.

Μάχες στην κυριολεξία μπροστά στο κτίριο της Βουλής και της Γερουσίας, με τους διαδηλωτές να επιχειρούν να το καταλάβουν!

 

πυροδότησε η ψηφοφορία για το νόμο του Μίλεϊ στη Γερουσία, που κατέληξε σε … ισοπαλία 36 υπέρ/36 κατά, με τον Μίλεϊ να επιχειρεί να μετρήσει … διπλή την ψήφο της προέδρου Villareal για να θεωρήσει ότι … πέρασε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας