Έγκλημα στην Θεσσαλονίκη: Μόλυναν με απόβλητα τον Θερμαϊκό – Οι ευθύνες του Κ.Ζέρβα

1555

Ένα πραγματικό έγκλημα συντελείται στην Θεσσαλονίκη όπου η ΕΥΑΘ με την ανοχή του δημάρχου της πόλης Κ.Ζέρβα ρυπαίνει με λύματα τον Θερμαϊκό δημιουργώντας μέγιστο κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ καταγγέλλει τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, Κ.Ζέρβα και Γ.Δαρδαμανέλη γιατί ανέχονται τις εγκληματικές ενέργειες της ΕΥΑΘ η οποία ρίχνει καθημερινά τα λύματα των αντλιοστασίων της στον Θερμαϊκό, για μεγάλα χρονικά διαστήματα τριών και τεσσάρων ωρών.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Στέργιος Καλόγηρος:

«Η ΕΥΑΘ με την ανοχή των δημάρχων Ζέρβα – Δαρδαμανέλη ρυπαίνει τον Θερμαϊκό προκαλώντας κίνδυνο στη δημόσια υγεία

«Θανατηφόρο Κοκτέιλ» στον Θερμαϊκό με πηγές μόλυνσης: ΕΥΑΘ – Ρέμα Δενδροποτάμου – Αλιάκμονα και «θεατές» τους Δημάρχους Ζέρβα – Δαρδαμανέλη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος αποκαλύπτει ποιοι ευθύνονται για την ρύπανση του Θερμαϊκού και την δυσοσμία στην πόλη

Λύματα καταλήγουν στο νερό της Θεσσαλονίκης μέσω του Αλιάκμονα.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος σχετικά με την ρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο κ. Καλόγηρος κατέθεσε για παραπάνω από μία ώρα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία παρέδωσε και ογκωδέστατο φάκελο με στοιχεία.

Μετά την έξοδό του από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Σ. Καλόγηρος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εν γνώση των δημάρχων της Θεσσαλονίκης κατά τον καθαρισμό των αντλιοστασίων της ΕΥΑΘ κάθε μέρα ένα αντλιοστάσιο ρίχνει τα λύματά του επί τρεις με τέσσερις ώρες στον Θερμαϊκό προκαλώντας ρύπανση.

Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν και εφόσον τα αντλιοστάσια καθαρίζονταν πιο συχνά με αποτέλεσμα ο καθαρισμός τους  να κρατάει λιγότερο χρόνο χωρίς να υπάρχει αυτή η ανάγκη έκχυσης των απορριμμάτων μέσα στον Θερμαϊκό.

Δυστυχώς, για λίγες χιλιάδες ευρώ δημιουργείται αυτή η ρύπανση με πρωτεργάτη την ΕΥΑΘ και την ανοχή και τη γνώση όλων των δημάρχων.

Επιπλέον, στο Άργος Ορεστικό και σε κοινότητες της Καστοριάς δεν λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός με αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στον Αλιάκμονα, από τον οποίο «πίνει» νερό η Θεσσαλονίκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας