ΔΗ.Κ.Ε.Α-ΠΑ.ΚΙ.Ε.Φ-Καταγγέλουν την τροπολογία Κογκρέσου για την αμερικάνικη στρατιωτική κατοχή του Αιγαίου

2320

Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α)-Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας (ΠΑ.ΚΙ.Ε.Φ): Η αμερικάνικη τροπολογία θα έχει ως συμπλήρωμα και συνέπεια την ήδη συνομολογημένη αμερικάνικη διαιτησία για τη διχοτόμηση του Αιγαίου και τη νομιμοποίηση των φρικτών Τουρκικών σχεδιασμών της «Γαλάζιας Πατρίδας» 

Με τροπολογία που “πέρασε” από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ έτους 2024 ανοίγει ο δρόμος για “την διευρυμένη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την εγκατάσταση πρόσθετων αμερικανικών βάσεων στην Ελληνική Δημοκρατία ιδιαίτερα σε ελληνικά νησιά”.

Σε 120 μέρες”, σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, “θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τις περιοχές που ενδιαφέρουν (!) τις ΗΠΑ για αυτήν την πρόσθετη παρουσία και τις πρόσθετες εγκαταστάσεις”.

Στην ελληνική αποικία οι νεοαποικιοκράτες των ΗΠΑ είναι εκείνοι που αποφασίζουν, ερήμην ακόμα και της εξωνυμένης υποτελούς ελληνικής κυβέρνησης, την έκταση και τις τοποθεσίες της αυξημένης στρατιωτικής παρουσίας τους και κυρίως πόσες, ποιές, πότε και που στρατιωτικές βάσεις θα εγκαταστήσουν στη χώρα μας.

Με την νομοθετική αυτή διάταξη του Κογκρέσου και τη δουλοπρεπή αποδοχή της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις δυνάμεις του παραδομένου ελληνικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, το Αιγαίο μετατρέπεται ολοσχερώς και απολύτως σε αμερικανικό στρατιωτικό κατεχόμενο έδαφος και αμερικάνικη στρατιωτική λίμνη.

Με αυτήν την τροπολογία του Κογκρέσου ο ρόλος του Αιγαίου δεν θα είναι άλλος παρά το ίδιο και τα νησιά του να αποτελούν μια τεράστια παράνομη και εκτός Διεθνούς Δικαίου θαλάσσια και νησιωτική πλατφόρμα Νατοϊκής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας και αμερικανονατοϊκού ελέγχου των Βαλκανίων της Ανατ. Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Η μετατροπή του Αιγαίου σε στρατιωτικοποιημένο χώρο αμερικάνικης στρατιωτικής κυριαρχίας, αμερικάνικου ελέγχου και αμερικάνικων βρώμικων αντιρώσικων στρατιωτικών επιχειρήσεων, με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να προστατέψει τον Αιγαιακό χώρο από την τουρκική βουλιμία, την τουρκική επιθετικότητα και τα τουρκικά επεκτατικά σχέδια.

Αντίθετα, η πλήρης στρατιωτική αμερικανοποίηση του Αιγαίου θα φέρει πιο κοντά, αν δεν έχει ήδη συμφωνηθεί, τη διχοτόμηση κατ’ αρχήν του Αιγαίου και τη νομιμοποίηση της «Γαλάζιας Πατρίδας» του Ερντογάν, ως δώρο προς καθησύχαση και κατευνασμό των αδηφάγων ορέξεων της Άγκυρας.

Η κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποδεχθούν την ιμπεριαλιστική τροπολογία του Κογκρέσου. Πολύ περισσότερο που καμμιά τέτοια πρόθεση δεν είχε διατυπωθεί ούτε εμμέσως στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Η Ελλάδα μετά την οικονομική υποθήκευσή της, δεν είναι δυνατόν να υποθηκεύει και το έδαφός της και το μέλλον της στα τυχοδιωκτικά στρατιωτικά σχέδια της αμερικανοαγγλοσαξωνικής νεοαποικιοκρατίας, η οποία μπορεί να καταστήσει το Αιγαίο και τη χώρα μας παρανάλωμα στον επιθετικό της πόλεμο στην Ουκρανία.

Αυτήν την ώρα το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α) και το Πανελλήνιο Κίνημα Ελληνορωσικής Φιλίας (ΠΑ.ΚΙ.Ε.Φ) καλούν σε ένα μεγάλο πατριωτικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο όλους τους Έλληνες πατριώτες, πέραν από πολιτικής προελεύσης και ιδιαιτέρως καλεί τη νεολαία σε έναν ενωτικό αγώνα για να ματαιώσουμε τα σχέδια αμερικανικής στρατιωτικοποίησης και κατοχής του Αιγαίου. Για να γίνει το Αιγαίο μια ελεύθερη ειρηνική θάλασσα, στην οποία θα εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο, μια θάλασσα γέφυρα συνεργασίας λαών και χωρών.

Το Γραφείο Τύπου

03/08/2023

2 Σχόλια

  1. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ . ΝΑΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΑΣ ΔΕ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ. ΚΑΛΗ ΕΚΒΑΣΗ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας