Χερσώνα: Εικόνες φρίκης από την καταστροφή ουκρανικών Ταξιαρχιών-Χρησιμοποιήθηκαν βόμβες FOAB

15275
Χερσώνα: Εικόνες φρίκης από την καταστροφή

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναχαιτίστηκε πλήρως  η ουκρανική αντεπίθεση στη Χερσώνα και η «σφήνα» που επιχείρησαν οι Ουκρανοί μετατράπηκε σε «παγίδα θανάτου», όπου κυριολεκτικά «κάηκαν» πάνω από 3.000 Ουκρανοί, ένας στους τέσσερις δυστυχισμένους που εστάλησαν από το Κίεβο ως «τροφή» για τα ρωσικά πυροβόλα για τις βόμβες καυσίμου FOAB (ή FAB) που ρίχθηκαν:

Μάλιστα οι Ρώσοι αρχίζουν και προωθούνται σε πολλά σημεία του μετώπου.

Οι εικόνες που έρχονται από το μέτωπο είναι συγκλονιστικές, με ουκρανικά άρματα μάχης να τινάζονται στον αέρα από τις ρωσικές βόμβες, ενώ όσα επιβιώνουν να μαζεύουν Ουκρανούς νεκρούς και τραυματίες και να υποχωρούν ατάκτως. 

Παράλληλα πρόσφατα καταληφθείσες από τους Ουκρανούς, δομές τινάζονται στον αέρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι χρησιμοποιούν και FOAB, δηλαδή βόμβες καυσίμου, αεροσκαφών ή σε γομώσεις ρουκετών, οι οποίες που καίνε κυριολεκτικά και μεταφορικά τις απελπισμένες επιθέσεις των ουκρανικών λόχων.

Δείτε μια τέτοια προσβολή ουκρανικής αποθήκης πυρομαχικών κοντά στο Νικολάγιεφ από βόμβα FOAB:

Δείτε στο βίντεο τι προκαλούν:

Πρόκειται για την Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power (ATBIP) την αποκαλούμενη «Father of All Bombs», (FOAB).

Η ρωσική βόμβα αν και 30% ελαφρύτερη, θεωρείται τέσσερις φορές ισχυρότερη από την αμερικανική GBU-43/B.

Η βόμβα που είχε δοκιμαστεί για πρώτη φορά την 11η Σεπτεμβρίου του 2007 έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους ΤΝΤ. Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα ενώ η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η ακτίνα του ωστικού κύματος της FOAB είναι 300 μέτρα, το διπλάσιο από της αμερικανικής MOAB και παράγει διπλάσια θερμοκρασία.

Οι θερμοβαρικές βόμβες είναι το πιο ισχυρό όπλο μετά τις πυρηνικές βόμβες. Είναι τέτοιο το μέγεθος της πίεσης και της θερμότητας που εκλύεται κατά την έκρηξη, που πολλοί επιστήμονες την ονομάζουν «μικρή ατομική βόμβα». Σε αυτού του τύπου βόμβες η έκρηξη πραγματοποιείται σε δύο στάδια.

Αρχικά, με μία μικρή έκρηξη απελευθερώνεται εύφλεκτο υλικό σε υγρή μορφή ή σε σκόνη και στη συνέχεια πυροδοτείται δεύτερη έκρηξη. Στη σύγχρονη μορφή της ωστόσο, όπως παρουσιάστηκε από το ρωσικό στρατό, απαιτείται μόνο μία έκρηξη για την απελευθέρωση και την ανάφλεξη του υλικού.

Το καθεστώς του Κιέβου, εδώ και τρεις μέρες δεν έχει αναφέρει καμία πληροφορία από το μέτωπο, ενώ έχει απαγορεύσει στους δημοσιογράφους να πλησιάζουν, προκειμένου να μην καταγράψουν τη ζοφερή πραγματικότητα.

Φυσικά διαψεύδονται όλες οι περίεργες πληροφορίες που είχαν επιχειρήσει να διασπείρουν κάποιοι στο διαδίκτυο περί «ρωσικής ήττας».

Κάτι που ο οποιοσδήποτε σοβαρός αναλυτής γνωρίζοντας στοιχειώδη πράγματα για την διάταξη δυνάμεων και το βάθος των δύο αντιπάλων θα κατανοούσε ότι αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους.

Και κάτω, ένα ολλανδικό TOMΠ YPR 765, μια «ενισχυμένη» εγχώρια έκδοση του Μ113, δεκάδες από τα οποία έστειλε η Ολλανδία ως στρατιωτική βοήθεια στο ουκρανικό καθεστώς.

Τις παγωμένες, σκοτεινές, νύχτες του ερχόμενου χειμώνα, θα έχουν όλο το χρόνο να σκεφθούν οι Ολλανδοί πολίτες αν η κυβέρνησή τους έπραξε αυτό που έπρεπε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας