Bon sens

1195

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Πάτρα,ως προς σε ποιούς απευθύνεται το πυροτέχνημα “του καλαθιού του νοικοκυριού”,υπήρξαν απαξιωτικές, ως προς τους πολίτες και διχαστικές. Ο Έλληνας πολίτης δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους “Αριστερούς του χαβιαριού”,ούτε για τους “Σοσιαλιστές της σαμπάνιας”,άλλωστε η Ελλάδα δεν είναι ούτε Γαλλία,ούτε Γερμανία. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ” κατέβει” ο ίδιος σε περιοδεία στα s/m και να συζητήσει με τους πολίτες ως προς τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν και επιβιώνουν εν μέσω των ασφυκτικών πολλαπλών κρίσεων,που προκάλεσε και η δική του οικονομική πολιτική. Σε διαφορετικές παραλίες βρίσκονται οι πολίτες και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η τιμή της Mwh εντός μίας ημέρας,από την Κυριακή 27-11-2022 που ήταν 202,63 ευρώ,στο Χρηματιστήριο Ενέργειας,την Δευτέρα 28-11-2022 αυξήθηκε κατά 117 ευρώ,δηλαδή έγινε 319,03 ευρώ,μία αύξηση της τάξεως του 57,45%(www.newmoney.gr 28-11-2022). Φυσικά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τούτη η αύξηση συνέπεσε με την πτώση της θερμοκρασίας το συγκεκριμένο διάστημα και φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο ένα κοινωνικό αγαθό,όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα,μετατρέπεται σε απάνθρωπο χρηματιστηριακό προιόν,όταν η ηλεκτρική ενέργεια παραχωρείται στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί τώρα να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός πως το σύνολο των πολιτών( δεξιοί,αριστεροί,σοσιαλιστές),που ο ίδιος τους διαχωρίζει,θα εκτιμήσει στην διάρκεια του χειμώνα την πολιτική αποκρατικοποίησης βασικών τομέων κοινωνικών υποδομών που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και ποιά βοήθεια,στην ουσία,του προσφέρουν πυροτεχνήματα όπως το ” καλάθι του νοικοκυριού”; Την απάντηση φυσικά θα την λάβει από τους ίδιους τους πολίτες στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σε μία χώρα που συνεχώς εντείνεται το εύρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων,χωρίς ακόμη οι πολίτες να έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις ως προς αυτό το θέμα,οι εθνικές εκλογές είναι και ήταν ο μόνος τρόπος προκειμένου να κριθεί η κυβερνητική εξουσία.

Η απόφαση του Σ.τ.Ε. που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας και η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Ε.Σ.Υ.,αποτελεί νίκη του πολύμηνου αγώνα τους και ταυτοχρόνως μία νίκη της Δημοκρατίας και αποδεικνύει την αναποτελεσματική πολιτική της κυβερνήσεως ως προς την αντιμετώπιση του ιού. Την ίδια στιγμή η πολιτική των Μνημονίων οδηγεί πολίτες να χάνουν σε πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία τους,όταν η στέγη,οπως η ενέργεια και η υγεία,αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό. Η πλήρης χρεωκοπία του νεοφιλελευθερισμού που υποστηρίζει την άκρατη ελεύθερη οικονομία,έχοντας αφορίσει την οικονομική πολιτική του Keynes, είναι πλέον δεδομένη σε ολόκληρη την καπιταλιστική Δύση, η οποία όλο και περισσότερο στρέφεται σε κρατικοποιήσεις και εθνικοποιήσεις, σε τομείς που αφορούν την παραγωγή και διάθεση κοινωνικών αγαθών,καθώς διευρύνεται συνεχώς η εισοδηματική ανισοδιανομή και κοινωνικά στρώματα οδηγούνται σε καθεστώς και συνθήκες ένδειας.

Ο καλπάζοντας στασιμοπληθωρισμός που πλήττει την Ευρώπη,ένεκα και των οικονομικών κυρώσεων αυτής έναντι της Ρωσίας,οδήγησε στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στην ιστορία των 106 ετών του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτικής(RNC),όπως αναφέρει το Reuters.Οι νοσοκόμες στην Αγγλία, στην Ουαλία και στην Σκωτία επιδιώκουν αύξηση μισθών 5% πάνω από τον πληθωρισμό. Απεργίες σαρώνουν ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από τους σιδηροδρομικούς έως και τα λιμάνια(www.mononews.gr 9-11-2022).

Η πολιτική αφέλεια του προέδρου της Ουκρανίας,καθώς και των πολιτικών υποστηρικτών του,που όλο και περισσότερο τον πιέζουν να διαπραγματευτεί με την Ρωσία,τον οδήγησε να δηλώσει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο της τον χειμώνα. Δυστυχώς τόσο ο ίδιος,όσο και οι δυτικοί σύμμαχοί του,φαίνεται ότι δεν έχουν μελετήσει ούτε επιφανειακώς την Ιστορία. Η Ρωσία κέρδισε πολέμους με σύμμαχο τον χειμώνα. Δεν είναι όπλο της Ρωσίας ο χειμώνας,είναι και ήταν σύμμαχός της. Καθώς πλέον οι πολίτες της Ουκρανίας βρίσκονται στο έλεος των καιρικών συνθηκών,εκείνο το οποίο τόσο η πολιτική ηγεσία της,όσο και εκείνη της Δύσεως,οφείλουν αμέσως να επιδιώξουν μία συμφωνία Ειρήνης με την Ρωσία.

“[….] Θάλασσα αναπάρνητη παντοτινά,κι ω Θάλασσα επιτέλους αδιάρρηκτη. Ολετήρα τιμής,βδέλλα αγάπης! ω Θάλασσα συμφιλιωμένη πλέρια,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας