Αραβικά μέσα: «Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεψαν χρήματα-τιμαλφή αξίας σχεδόν 25εκατ.$ από Γάζα»

822

Στα αραβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έκλεψαν χρήματα, χρυσό και τιμαλφή αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων σέκελ (24,5 εκατομμύρια δολάρια) από τους Παλαιστίνιους που εκτοπίζονται από τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη δήλωση που έκανε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα, σημειώθηκε ότι, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός έκλεψε χρήματα, χρυσάφι και τιμαλφή αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων σέκελ (24,5 εκατομμύρια δολάρια) από τη Γάζα κατά τη διάρκεια του γενοκτονικού πολέμου που συνεχίζεται εδώ και 92 ημέρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι οι κλοπές έγιναν με διάφορους τρόπους και ότι Ισραηλινοί στρατιώτες κατέσχεσαν τις τσάντες που μετέφεραν τιμαλφή, όπως χρήματα και χρυσό, από Παλαιστίνιους που μετανάστευαν από βορρά προς νότο, στο σημείο ελέγχου που είχε εγκατασταθεί στην οδό Salahaddin.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, ακόμη, ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, που ανάγκασαν τους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μπήκαν στα άδεια σπίτια και διέπραξαν ληστείες και ότι οι στρατιώτες έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και βίντεο από αυτό το έγκλημα και τις δημοσίευσαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, «η ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronot ανέφερε προηγουμένως αυτό το έγκλημα και δήλωσε ότι οι περιουσίες των Γάζας έχουν κλαπεί συστηματικά από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα. Επιπλέον, η εφημερίδα έγραψε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέσχεσε 5 εκατομμύρια σέκελ κατά τη διάρκεια του πολέμου και τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο οικονομικό τμήμα του Υπουργείου Άμυνας».

Στην ανακοίνωση επισημάνθηκε ότι ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Ynet» επιβεβαίωσε ότι κατασχέθηκαν 5 εκατομμύρια δολάρια από τη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρθηκε στις ειδήσεις ότι μονάδα του Τμήματος Τεχνολογίας και Επιμελητείας του Στρατού κατέσχεσε τα κατασχεθέντα κεφάλαια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας