Αποκάλυψη από CDC: Τα «πιστοποιητικά» εμβολιασμού Covid χρησιμοποιούνται για παρακολούθηση πολιτών

942

Οι ιατρικοί κώδικες (πιστοποιητικά) που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για να δείξουν ποιοι και πότε εμβολιάστηκαν πλήρως, ποια δόση έχουν κάνει, πόσες χρειάζοντα κλπ, ή δεν εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19 χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ατόμων, επιβεβαίωσε η κορυφαία υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επιβεβαίωσαν με email που έλαβε η The Epoch Times μέσω ενός αιτήματος που βασίζεται στο Freedom of Information Act.
Το CDC είχε πει σε έγγραφα και δημόσιες δηλώσεις ότι ο στόχος των νέων κωδίκων, στο σύστημα Διεθνούς Ταξινόμησης Νοσημάτων (ICD), ήταν «η παρακολούθηση ατόμων που δεν έχουν ανοσοποιηθεί ή έχουν εμβολιαστεί μόνο μερικώς».

Το CDC υποστηρίζει τώρα ότι δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα, αλλά ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν.
Και αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς για την πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, παρότι «οι κωδικοί ICD εφαρμόστηκαν τον Απρίλιο του 2022, ωστόσο το CDC δεν διαθέτει δεδομένα για τους κωδικούς και δεν παρακολουθεί αυτές τις πληροφορίες», όπως ανέφεραν στελέχη του CDC στα email.
«Οι κώδικες δημιουργήθηκαν για να επιτρέπουν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να παρακολουθούν τις πρακτικές τους», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.
Τα email στάλθηκαν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Το CDC δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα των The Epoch Times σχετικά με τους κωδικούς, τους οποίους το CDC πρόσθεσε στο σύστημα ICD των ΗΠΑ το 2022.

Πώς οι πάροχοι χρησιμοποιούν τους κωδικούς

Το CDC πρότεινε τους κωδικούς το 2021. «Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τη δυνατότητα παρακολούθησης ατόμων που δεν είναι ανοσοποιημένα ή που είναι μόνο εν μέρει ανοσοποιημένα», είπε ο Δρ David Berglund, ιατρός του CDC, κατά τη διάρκεια συνάντησης σχετικά με την πρόταση.
Ένας κωδικός είναι για «ανεμβολίαστους για τον COVID-19».
Ένας άλλος είναι για όσους είναι μερικώς εμβολιασμένους, ή όσους υπολείπονται της λήψης μιας κύριας σειράς εμβολίων για τον COVID-19.
Σε σχόλια στο CDC σχετικά με την πρόταση, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι υποστήριξαν την προσθήκη των κωδικών – με ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα χρησιμοποιηθούν.
Ο εντοπισμός ατόμων που δεν είναι εμβολιασμένοι ή υποεμβολιασμένοι για τον COVID-19 «θα βοηθήσει τους παρόχους ασφάλισης υγείας να εντοπίσουν emmollees [sic] που μπορεί να ωφεληθούν από την προσέγγιση και την περαιτέρω εκπαίδευση σχετικά με τον εμβολιασμό», Danielle Lloyd, ανώτερη αντιπρόεδρος στο America’s Health Insurance Plans (AHIP,. και ο Adam Myers, ανώτερος αντιπρόεδρος του Blue Cross Blue Shield Association, ανέφεραν σε κοινή επιστολή τους προς το CDC.
«Η δημιουργία κωδικών ICD-10 που μπορούν να παρακολουθούνται με κάποιες αξιώσεις θα παρείχε στους παρόχους ασφάλισης υγείας βασικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην αύξηση των ποσοστών ανοσοποίησης», πρόσθεσαν.

Η ιατρική χρήση και ο… «σχολιασμός συμμόρφωσης»

Σε μια άλλη αποστολή, η Nancy Andersen, διευθύντρια του Kaiser Permanente Health Plan and Hospitals, και η Erica Eastham, εκτελεστική διευθύντρια της The Permanente Federation LLC, είπαν στο CDC: «Αυτοί οι κωδικοί παρέχουν πολύτιμα δεδομένα για την κατανόηση των ποσοστών εμβολιασμού και για την παρακολούθηση – ανοσοποιημένων ασθενών.
Οι Andersen και Eastham προέτρεψαν το CDC να συμβουλεύσει τους παρόχους που εισάγουν έναν από τους νέους κωδικούς να εισάγουν επίσης έναν πρόσθετο κωδικό που να δείχνει γιατί ένα άτομο ήταν ανεμβολίαστο ή υποεμβολιασμένο, με λόγους όπως λόγω αντένδειξης ή λόγω «πίστης ή ομαδικής πίεσης».
Οι περισσότεροι από τους παρόχους και άλλες ομάδες υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ένωσης Διαχείρισης Πληροφοριών Υγείας (AHIMA) που ερωτήθηκαν δεν απάντησαν σε ερωτήματα.
Η AHIP αρνήθηκε να πει τι εκπαίδευση προσέφερε η παρακολούθηση ατόμων μέσω των νέων κωδικών.
Μια εκπρόσωπος επισήμανε ένα άρθρο της 28ης Φεβρουαρίου 2022 που περιγράφει τα βήματα που έχουν λάβει οι πάροχοι για την προώθηση του εμβολιασμού.

Οι κωδικοί αποτελούν μέρος της 10ης έκδοσης του ICD.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΥ) κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα για το ICD-10, αλλά επέτρεψε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να υιοθετήσει την έκδοση, σύμφωνα με το CDC.
Οι νέοι κωδικοί δεν αποτελούν μέρος του ICD του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Όλες οι οντότητες υγειονομικής περίθαλψης που καλύπτονται από τον νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας πρέπει να χρησιμοποιούν την αμερικανική έκδοση του ICD.
Η έκδοση των ΗΠΑ ενημερώνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.
Τα κωδικοποιημένα δεδομένα ICD από παρόχους επιτρέπουν στους υπαλλήλους δημόσιας υγείας να «διεξάγουν πολλές δραστηριότητες που σχετίζονται με ασθένειες», σύμφωνα με το CDC.
Οι σκοποί περιλαμβάνουν τη δυνατότητα σε έναν γιατρό που βλέπει έναν νέο ασθενή να ανακτήσει εύκολα το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.

Υποστήριξη

Οι αξιωματούχοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν σε μεγάλο βαθμό ότι υποστήριξαν την προσθήκη των κωδικών επειδή το να είσαι ανεμβολίαστος ή υποεμβολιασμένος ήταν «παράγοντας κινδύνου».
«Η AHIMA υποστήριξε τους νέους κώδικες ανοσοποίησης ή μη, για την κατάσταση του COVID-19 επειδή το να είσαι ανεμβολίαστος ή μερικώς εμβολιασμένος επειδή αυτή η κατάσταση είναι παράγοντας κινδύνου για την υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο νοσηρότητας και θνησιμότητας του ατόμου», δήλωσε στους The Epoch Times μέσω email μια εκπρόσωπος της AHIMA.
«Το σύστημα κωδικοποίησης ICD-10-CM περιλαμβάνει κωδικούς για πολλούς παράγοντες κινδύνου για την υγεία και η ανοσία για την κατάσταση του COVID-19 αντιπροσωπεύει έναν άλλο τύπο παράγοντα κινδύνου.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να εντοπίζουμε παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας ενός ασθενούς, έτσι ώστε οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης να γνωρίζουν τον αυξημένο κίνδυνο του ατόμου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι δεν υπάρχει ιατρική ένδειξη για τους νέους κωδικούς, δεδομένου του μικρού κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί για παράδειγμα, από το COVID-19.
«Δυσκολεύομαι κλινικά να δω τις ιατρικές ενδείξεις της χρήσης τους», είπε προηγουμένως στους The Epoch Times ο Δρ Todd Porter, παιδίατρος, σχολιάζοντας στους The Epoch Times μέσω του νόμου περί ελευθερίας της πληροφορίας.
«Δεν το κάνουμε αυτό για τη γρίπη, η οποία στις νεότερες ηλικιακές ομάδες έχει υψηλότερο IFR [αναλογία θανάτου από μόλυνση] από τον COVID-19.
Η χρήση αυτών των κωδικών αγνοεί επίσης τη συμβολή της φυσικής ανοσίας, η οποία τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι πιο ισχυρή από την ανοσία του εμβολίου».

Το CDC αρνείται να απαντήσει στα μέλη του Κογκρέσου

Το CDC, εν τω μεταξύ, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις μελών του Κογκρέσου σχετικά με τους κώδικες.
Ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-Texas) και εννέα άλλα μέλη δήλωσαν ότι ανησυχούν για το ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς συγκεντρώνει δεδομένα για τις προσωπικές επιλογές των Αμερικανών και είπαν ότι πιστεύουν ότι τα δεδομένα «δεν εξυπηρετούν κανέναν ειλικρινή σκοπό για τη θεραπεία ιατρικών παθήσεων των ασθενών».
«Το σύστημα ICD προοριζόταν αρχικά να ταξινομήσει τις διαγνώσεις και τους λόγους για την επίσκεψη στον γιατρό και όχι να παρακολουθεί τις προσωπικές ιατρικές αποφάσεις των Αμερικανών πολιτών.
Δεδομένης της βαθιάς αβεβαιότητας και δυσπιστίας που νιώθουν πολλοί Αμερικανοί προς το CDC και τον ιατρικό εξοπλισμό γενικότερα, είναι σημαντικό για το CDC να καταστήσει σαφή την πρόθεση και τον σκοπό αυτών των νέων κωδίκων», είπαν τα μέλη, ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως π.χ ποια μέτρα λαμβάνει το CDC για να διασφαλίσει ότι προστατεύονται οι ιδιωτικές πληροφορίες υγείας των Αμερικανών.
Το CDC δεν έχει απαντήσει στην επιστολή της 14ης Φεβρουαρίου, είπαν μέλη στους The Epoch Times.

«Έχω κάνει πέντε απλές ερωτήσεις σχετικά με την άνευ προηγουμένου παρακολούθηση από το CDC ώστε να ανακαλύψει γιατί οι Αμερικανοί αρνήθηκαν το εμβόλιο για τον COVID-19.
Το CDC έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να απαντήσει σε αυτές τις βασικές ερωτήσεις.
Ο αμερικανικός λαός αξίζει απαντήσεις σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγει το CDC για τους Αμερικανούς και γιατί», είπε ο Roy στους The Epoch Times σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email.
«Ο αμερικανικός λαός αξίζει να γνωρίζει τι κάνει το CDC με τα προσωπικά του δεδομένα.
Τώρα έχει περάσει περισσότερο από ενάμιση μήνας και το CDC εξακολουθεί να αρνείται να μας πει γιατί παρακολουθεί τους λόγους που οι Αμερικανοί δεν λαμβάνουν το εμβόλιο για τον COVID-19», πρόσθεσε ο βουλευτής Josh Brecheen (R-Okla.).
«Το CDC πρέπει να λογοδοτήσει στον Αμερικανό φορολογούμενο».
Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη η πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των ατόμων που δημιουργεί πλέον πλείστα ερωτηματικά για την διαφύλαξη και την προστασία τους, γιατί είναι σαν να έχει ανοίξει μία ακόμη… «πύλη στον Μεγάλο Αδελφό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας