Απίστευτο: Το facebook επιτρέπει αναρτήσεις που καλούν σε δολοφονία τον Β.Πούτιν

824

Και βία κατά Ρώσων πολιτών

Μια απίστευτη απόφαση έχει λάβει το Facebook, καθώς θα επιτρέπει αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά Ρώσων πολιτών, αναρτήσεις που καλούν σε δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και αναρτήσεις υπέρ του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ. 

Σύμφωνα με εσωτερικά email βρίσκονται στην κατοχή του Reuters, η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και του Instagram, θα επιτρέψει στους χρήστες, σε ορισμένες χώρες, να κάνουν αναρτήσεις όπου θα καλούν σε βία κατά Ρώσων και Ρώσων στρατιωτών στο πλαίσιο της επέμβασης στην Ουκρανία, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής της εταιρείας και των «όρων της κοινότητας».

Όπως αποκαλύπτουν τα εσωτερικά έγγραφα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta Platforms, θα επιτρέπουν επίσης προσωρινά, ορισμένες αναρτήσεις που θα κάνουν έκκληση για θάνατο στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία.

Τα εσωτερικά email που αποκαλύπτει το Reuters, ανέφεραν ότι οι εκκλήσεις για βία, γενικώς κατά των Ρώσων, θα επιτρέπονται όταν η ανάρτηση κάνει ξεκάθαρη αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα email έδειξαν επίσης ότι facebook και Instagram θα επιτρέπουν και αναρτήσεις υπέρ του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, κάτι που συνήθως απαγορεύεται.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Τζο Όσμπορν, έχει ήδη δηλώσει η εταιρεία «προς το παρόν κάνει μια μικρή εξαίρεση για αναρτήσεις υπέρ του Τάγματος Αζόφ καθώς είναι τμήμα της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς».

Η εταιρεία δεν απάντησε στο Reuters όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής ισχύουν για τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας